Přejít k hlavnímu obsahu

Analýza 3. kola HS COOL ligy

1. 5. 2020 | 18:37 Hearthstone
Tento týden byl velmi zajímavý, protože stejně jako v Cool lize, tak i v mezinárodní Grandmaster lize si hráči museli připravit deck od každé classy. Bude zajímavé, jak z této skutečnosti těžil zejména Jarla, který bojuje v obou těchto soutěžích.
COOL liga 2020
COOL liga 2020
cool liga

Po prvních dvou kolech, kdy se týmy ještě oťukávaly, bylo třeba vsadit na jistotu. Toho se účastníci drželi a můžeme vidět, že zvolili osvědčené decky a příliš neexperimentují. U většiny class dominuje jeden archetyp a u Druida a Demon Huntera tentýž deck vybraly všechny týmy. Za významnější změny můžeme považovat nárůst počtu Tempo Warriora na úkor kontrolních verzí, dva pokusy o Control Shamana, nebo třeba Scam Mage, což je balík velmi oblíbený především u streamerů, protože tento deck může zahrát několikrát za hru Puzzle Box of Yogg-Saron. 

cool liga
cool liga

Ač originalitou týmy v tomto kole úplně nesrší, je asi na místě pochválit Entropiq a Gifted Gaming za pokus o vystoupení z řady v případě Shamanů a Hunterů. Tyto 2 týmy zároveň provedli nejvíce změn ve svém lineupu oproti minulému kolu, kde shodou okolností hrály proti sobě a vítězně z tohoto duelu vyšel Entropiq. Uvidíme, komu z nich se změny vyplatí.

cool liga

Spell Token Druid
Nejspíš je konečně na místě představit deck, který se zatím objevil ve všech lineupech v prvních třech kolech. Balík dělá to, co šlo vždy druidům nejlépe, tedy vytvořit plný board malých minionů, které nabuffuje přes Power of the Wild nebo Soul of the Forest, a posléze zabije soupeře přes Savage Roar. Když hrajete Druida, chcete ideálně hned na čtvrtém kole zahrát Overgrowth, abyste měli manu na to zahrát co nejdřív Exotic Mountsellera nebo Kael’thase Sunstridera se spoustou spellů. Tým Gifted Gaming sem začlenil i kartu Ysera, Unleashed, protože přes Overflow a Fungal Fortunes dokáže tento balík poměrně rychle líznout většinu karet a zejména proti control deckům Ysera slouží jako další velký board, se kterým je třeba se vypořádat.
Kód: AAECAZICCP0C0wPmBbmUA9OcA7GsA/atA666Awv+AfcDxAbinwPbpQP5tQPlugPougPsugPuugPvugMA

Zoo Warlock
Nebyl by to Hearthstone, kdyby se v metě znovu neobjevil Zoo Warlock. Tentokrát se tento balík točí kolem karty Imprisoned Scrap Imp, který nabuffuje všechny miniony, co máte na ruce. Toho se využívá tak, že se v balíku hraje velký počet minionů za 1 manu, tak aby bylo možné zahrát co nejvíc extra statů z Impa za jedno kolo. Jako skvělý doplněk k nim pak slouží Magic Carpet, díky kterému můžete nabuffované miniony ihned využít k tradování a vytvořit velký tempo swing, se kterým není jednoduché si poradit. K tomu, abyste měli dostatek minionů na ruce využijete kartu Hand of Gul’dan, kterou můžete opakovaně discardovat přes Expired Merchanta a Nighshade Matron a líznout tak dostatek karet. V kombinace s Life Tapem lze velmi rychle projít většinou balíku, a tak Inside Games přidali Zephryse, kterého půjde poměrně konzistentně aktivovat.
Kód: AAECAf0GAvyjA96+Aw4w9QXOB8IIiJ0DtZ8D/aQDvaYD/acD+a4DsLYDtbkDtrkDx7kDAA==


Decky tedy známe a můžeme se podívat, jak si proti sobě týmy stojí v jednotlivých zápasech.
 

cool liga

Inaequalis vs. Inside Games
Zde asi není třeba dlouhé analýzy, velmi vyrovnaný zápas, kde nejde předvídat, kdo vyhraje.

CZC.eSuba vs. Gifted Gaming
Tým kolem Kapra si připravil velice zajímavého Control Shamana, se kterým se jim povedlo trefit matchup proti Spell Token Druidovi ve čtvrté hře. V zápase by tedy Gifted Gaming měli mít díky tomu výhodu, tak uvidíme, jestli ji využijí.

eEriness vs. nEophyte
Týmu nEophyte se velmi dobře povedlo napickovat. Nemají ani jednu hru, kde by byli z hlediska balíčku vyloženě horší, a naopak ve třech hrách budou favoriti. Je možné, že Bende byl ještě ovlivněný jistou aférou, která se stala na konkurenčním turnaji, a to ovlivnilo pick/ban fázi eEriness. Je tedy celkem možné, že eEriness ztratí po tomto kole neporazitelnost.

Entropiq vs. Absolute Legends
Z vyrovnaných her vyčnívá pouze druhá hra, kde by měl mít Highlander Hunter od Entropiq výhodu. Na to, jestli bude výhoda tak velká, aby zvrátila celý zápas na jejich stranu, si budeme muset počkat na stream.


To je pro analýzu třetího kola vše a budeme se těšit na každého z vás na streamu.
 

Štítky: COOL HS liga