Přejít k hlavnímu obsahu

Analýza 6. kola HS COOL ligy

30. 5. 2020 | 11:58 Hearthstone
Po dvoutýdenní pauze se vrací Hearthstone Cool liga s šestým, tedy předposledním kolem. Čtyři týmy (eEriness, eSuba, Gifted Gaming a Inside Games) mají skóre 4-1 a stačí jim tedy pouze jedna výhra ke stoprocentnímu play off.
COOL liga 2020
COOL liga 2020
HS COOL liga

Týmy nEophyte a Entropiq se tento týden utkají o udržení šance k postupu. Vítěz tohoto duelu bude muset vyhrát i za týden a zároveň doufat, že jeden z první čtyřky dvakrát zaváhá a zároveň bude mít horší skóre. Naopak Inaequalis a Absolute Legends nevyhráli ani minule a budou se v těchto dvou kolech snažit ukořistit alespoň jedno čestné vítězství.


Co se týká balíčků, které si týmy pro šesté kolo připravily, dočkáme se zatím asi největších změn, které mezi jednotlivými koly byly. Objevil se nový deck, Quest Warlock, který téměř všechny týmy zakomponovali do svých lineupů. Dále je vidět výrazná změna u čísla Highlander Mágů a Highlander Hunterů. Celkově jsou Highlander balíky velmi populární, tvoří čtvrtinu ze všech submitnutých balíčků a je v nich zastoupeno 7 z 10 class ve hře. Dalším novým deckem je Dragon Druid, který se tento týden objevil ve výběru dvakrát. Tým Absolute Legends zůstal u „osvědčených“ balíků z minulého kola a eSuba s Inae udělali jednu změnu. Naproti tomu ostatní týmy provedli drastičtější proměnu svých lineupů, Entropiq a Inside Games hrají hned 6 balíků jinak než v minulém kole. Na kompletní přehled decklistů se můžete podívat zde.

HS COOL liga
HS COOL liga

Blíže se podíváme právě na dvě nejvýraznější novinky, které se v metě objevili, Quest Warlocka a Dragon Druida.

HS COOL liga

Quest Warlock
Premisa tohoto balíčku je jednoduchá, nalízat co nejvíc karet pomocí Life Tapu, Questing Explorera a Plot Twist, tím splnit quest a pak se snažit přes vylepšenou hero power zlevnit na 0 many velké draky a další drahé karty. Po splnění questu máte plno možností, jak ukončit hru, ať už je to combo s Malygosem a damage spelly, nebo Zephrys a Dragonqueen Alexstrasza. Do té doby jste schopní se bránit přes removal spelly jako Dark Skies, Twisting Nether, Crazed Netherwing nebo Keli’dan the Breaker. Máte k dispozici také velké množství léčení přes Aranasi Broodmother nebo Mo’arg Artificer v kombinaci s Nether Breath. Balíček se v posledních dvou týdnech stal jedním z nejsilnějších na metě, zároveň ani není jednoduchý na zahrání, takže ho rozhodně vyzkoušejte. Pokud se na to necítíte nebo nemáte karty tak se nebojte, určitě se objeví na streamu tohoto kola.
Kód: AAECAcn1Agq0A8UE2wbcBooHzgfrowP8owORsQPuvwMKxAjalgPamwO7pQPlrAPrrAPsrAPtrAPurAPpvgMA

Dragon Druid
Hlavní silou druida v současné době se stala možnost rychle vyrampit pomocí Overgrowth, velmi efektivního card draw přes Fungal Fortunes a Overflow, a levných spellů, které v kombinaci s Exotic Mountsellerem můžou být pro soupeře velmi devastující. To všechno v tomto decku zůstává, ale navíc je to zde doplněno další ramp kartou Breath od Dreames. S tou je třeba hrát draky, tak je v balíčku i Malygos a Alexstrasza, což je combo, které se v minulosti už mnohokrát objevilo a druid na něm často stavěl. Zde tomu tak není a je to jen doplnění současného plánu, který spočívá v generování velkých boardů, na které soupeř nemá odpověď. Kromě už zmíněného Exotic Mountsellera toho lze dosáhnout i přes Glowfly Swarm nebo Yseru, Unleashed, která se ze zajímavé tech karty stala klíčovou kartou balíčku.
Kód: AAECAaHDAwS0A8UE9q0D/a0DDUD+AdMDxAa5lAPinwPbpQOMrgPlugPougPsugPuugPvugMA

HS COOL liga

Ptáte se, jak vypadají jednotlivé zápasy, které nás čekají? Pojďme to zjistit.

Gifted Gaming vs. eEriness
Po dvou prvních hrách, kde by měli mít mírnou výhodu hráči Gifted Gaming nás čekají, alespoň z pohledu class, tři mirror matche. Žádný z týmů tedy nemá očividnou výhodu.

nEophyte vs. Entropiq
Další velmi vyrovnaný zápas, ve kterém se všechny matchupy pohybují okolo 50 %. O pár procent z nich vychází jako favorit Entropiq, ale není to žádný rozhodující rozdíl.

CZC.eSuba vs. Inside Games
Do třetice velmi vyrovnaný zápas, tentokrát dokonce nejvíc vyrovnaný ze všech tento týden. Zde je vše opravdu otevřené. Zvláště Inside Games ale budou určitě chtít vyhrát, protože z první čtveřice mají zatím nejhorší skóre a pokud by prohráli obě zbývající kola, ještě by se mohlo stát, že nepostoupí.

I když dle pohledu na tabulku to vypadá, že už je rozhodnuto, není tomu tak a boj o play off se ještě může zkomplikovat. Můžeme se těšit na tři velmi vyrovnané zápasy, které napoví, jak bude vypadat konečná podoba tabulky.

Štítky: COOL HS liga