Přejít k hlavnímu obsahu

Analýza 7. kola HS COOL ligy

5. 6. 2020 | 19:51 Hearthstone
Je tu poslední týden základní části Hearthstone Cool ligy a tedy kolo, kdy se rozloučíme se čtyřmi tými, které do play off nepostoupí. Dva z nich už známe a zbylé dva se pokusíme odhalit v této analýze.
COOL liga 2020
COOL liga 2020
hs cool liga

Je to jasné, týmy nEophyte, Inaequalis a Absolute Legends už nemají šanci postoupit dál, naopak eEriness a Inside Games již mají dostatečný náskok a jasný postup. Naděje si po výhře v minulém kole drží Entropiq, který stále může zabojovat o místo v play off a sebrat ho buď eSubě nebo Gifted Gaming. Matematika je jednoduchá, pro postup musí Entropiq zvítězit a doufat, že buď Gifted Gaming prohrají nebo prohraje eSuba o 2 hry horším skóre, než Entropiq vyhraje. Může se ale stát i to, že se stanou všechny tři scénáře, a ještě by mohlo rozhodovat skóre mezi GG a eSubou, v tom případě má eSuba nyní náskok jednu hru.

Co se týče lineupů, tak můžeme pozorovat, několik věcí. Týmy, které v tomto kole o nic nehrají buď nic neměnily nebo si jako Inae a nEophyte chtějí zahrát úplně jiné balíčky než minulé kolo. A týmy, které čeká boj o play off se několika změnami snažily získat výhodu pro rozhodující zápasy. Nejzajímavější balíčky si připravil tým nEophyte, který se několika nečekanými archetypy pokusí ztížit eSubě postup. Celkově se počet rozmanitosti balíčků moc neliší od posledního kola.

hs cool liga
hs cool liga

Pokud se na seznam decků chcete podívat sami, můžete tak udělat zde.

hs cool liga

Bomb Warrior
Control verzi Bomb Warriora si tento týden přichystaly dva týmy, GG a eEriness. My se podíváme na verzi druhého jmenovaného, který si tento balíček dokonce zahraje, ale bude to mimo stream, takže ho neuvidíme. Wrenchcalibur a Blastmaster Boom se vrátili do mety kvůli popularitě Quest Warlocka, který líže hodně karet a bomby v balíku mu rozhodně nevoní. Kromě této kombinace karet zde samozřejmě nechybí Risky Skipper a všechny karty, které využívají schopnosti dát poškození do všech minionů, tedy Armorsmith, Battle Rage, Bomb Wrangler nebo Bloodboil Brute. To vše je podporováno klasickými defenzivními kartami, které si poradí s tím, co zahraje soupeř. Máte tedy k dispozici Shield Slam, Bladestorm, Brawl, Plague of Wrath a Deadwing, Mad Aspect. Tento balíček je rozhodně jedním z nejsilnějších, který v současné době lze postavit a pokud máte rádi Control balíčky a chcete vyšší rank, je určitě volbou číslo 1.
Kód: AAECAaPLAwablAPyqAPdrQPerQPfrQO+uQMMS5ADogTUBP8HmpQD6LADpLYDq7YDuLkDwLkDnLsDAA==

Resurrect Priest
Několik měsíců zpátky to byl balíček, se kterým bylo třeba počítat. Od té doby se toho ale dost změnilo a Resurrect verze Priesta z mety téměř vymizela. Teď se s ní ale vrací tým nEophyte a můžeme vidět, že respekt eSuby si tento balík získal natolik, že dostal ban. Plán tohoto balíčku je poměrně přímočarý, na začátku hry ničíte soupeři malé miniony přes spelly a následně zahrajete miniony s tauntem a následně je dokola oživujete nebo kopírujete. Soupeř si tedy nejdřív musí poradit s vašimi miniony než začne útočit do vašeho hrdiny. K dispozici máte i 3 velké board cleary, dva v podobě Plague of Death, zejména na velké boardy, které vytváři třeba Druid, a Soul Mirror, který se sice může zdát kontraproduktivní, protože se může stát, že po něm místo tauntu oživíte miniony okopírované od soupeře, ale tato karta je za manu, co stojí, velmi silná a tuto nevýhodu často ani nepocítíte. Pokud do některých matchupů potřebujete extra value, stále hrajete Galakronda a Kronxe, se kterými můžete generovat další karty, co můžete hrát, i když se soupeř zbaví všech oživených minionů. Na ladder to sice nemusí být úplně ideální volba, protože Resurrect Priest prohrává proti Galakrond Priestům a Rogunám, ale pokud potkáváte hodně Druidů nebo Warriorů, tak je to pořád velmi solidní balík.
Kód: AAECAa0GCtMK1gqTmwOYmwPZrAPjtAOWugPIvgPIwAPYwgMKyQaClAOZmwOhoQOvpQPypQOZqQOfqQPyrAOTugMA
 

hs cool liga

Matchupy


Entropiq vs. Inaequalis
I když Inaequalis už nemůžou postoupit, nevypadá to, že chtějí dát výhru soupeři zadarmo. Připravili si solidní lineup a po pick/ban fázi jsou šance obou týmů vyrovnané. Z vyrovnaných matchupů vyčnívá jen Warrior ze strany Entropiq proti Priestovi od Inae, který dává o procento víc předposlednímu týmu tabulky.

Gifted Gaming vs. Inside Games
GG mají vše ve svých rukou a když vyhrají, tak se nemusí dívat na výsledek z předchozího zápasu. Po pickování ale není zcela jasné, jestli se jim to povede. Ve vyrovnaných hrách sice posbírali pár procent na svoji stranu, ale vše je stále otevřené.

nEophyte vs. CZC.eSuba
Zde bychom vlastně mohli zkopírovat odstavec o zápasu GG vs IG. Tým eSuby chce vyhrát a podle matchupů má mírnou procentuální výhodu nad týmem nEophtye.

Absolute Legends vs. eEriness Marvo
Absolute Legends se nakonec po posledním kole, ke kterému se nedostavili, vrací a pokusí se se svými netradičními balíčky získat čestné vítězství. Kromě toho, že hrají s prvním týmem tabulky, jim v tom bude bránit i nepříliš dobré napárování matchupů.

Pokud podporujete nějaký z týmu, které hrají o postup, případně vás zajímá, jak budou probíhat střetnutí zajímavých decků, tak nezapomeňte dorazit na stream.