Přejít k hlavnímu obsahu

Beastik: Nuke v semifinále CEE Champions byla clown fiesta, porážku beru jako velké selhání

1. 11. 2020 | 23:00 Counter-Strike 2
Páteční den CEE Champions byl noční můrou pro SINNERS Esports, kteří jako favorité selhali v semifinále proti GamerS1337. Třetí místo bylo jen lehkou záplatou, jež ukázala, že snad šlo o jen výpadek. Totéž nám potvrdil i in-game leader Sebastian 'beastik' Daňo, kterého jsme si pozvali k rozhovoru. Beastik se rozpovídal nejen o detailech prohraného zápasu, ale také o nejbližších cílech.
beastik
beastik

Na fanpage jsi napsal, že zápas proti GamerS1337 byla nejhorší bo3 za celý rok. Čím si vysvětluješ, že to přišlo právě teď?

Asi ničím, jednou to prostě přijít muselo. I když jsem měl za to, že před naší dovolenou jsme si to vybrali, tak nejspíš asi ne. (smích)

Dokážeš přiblížit, v čem se něco takového projeví? Nešlo vám to spíše individuálně, nebo týmově?

Nešlo ani jedno, neustále jsme prohrávali duely, neskutečně moc miskomunikací a trošku i smůly, které nám prohrály nespočet kol za CT.

Začneme ale tou CT stranou na Mirage. V čem byli Chorvati lepší?

Upřímně ani nevím, co se dělo. Já celou halfu skákal za ticketem a z ničeho nic bylo po kole. Ještě jsem neviděl ani záznam, takže opravdu nevím.

Za T stranu jste ale rychle začali otáčet. Je ještě Mirage vůbec CT mapa?

Pokud proti vám necalluje Einstein, tak ano. CT strana je hodně o rychlé reakci, komunikaci a schopnosti adaptovat se.

Dostali jste už ve vedení, ale soupeř najednou začal přebírat otěže. Čím, to že se to najednou zlomilo?

Double AWP setup byl rozhodující faktor. Na Mirage je strašně složité proti tomu hrát, pokud nemáte nasledované soupeře, což moc nešlo s tím minimem informací, které jsme měli.

Šlo se potom na Nuke, váš map pick, kde vám nevyšla CT strana. Byli jste rozhození ještě z Mirage?

Do Nuku jsme šli 100% confident, že Mirage byla random a jenom jim vyhovovala. To, co jsme ale předvedli, byla clown fiesta.

Opět se zeptám stejně jako u Mirage, jak moc je podle tebe Nuke ještě CT mapa? Je 5:10 skóre tak moc špatné?

Nuke je CT mapa, pokud zvládáte rotace, které jsou jednoduché, ale zároveň složité. Prohrát 5:10 je ale zlé, hlavně pokud opravdu nejste ve formě, co se týče individualit.

Na Nuke nedali ani jeden AWP kill. Čím to? V zápase o třetí místo s ním CaNNiE na Nuku zase pálil.

Ani nevím, nejspíš jsme na to ani neměli peníze. Koneckonců, ta kola byly relativně close a my se jim snažili i rozbít ekonomiku, takže jsme párkrát koupili, i když to byl velký risk.

Souboj o bronz jste ale zvládli, opět jste byli na svém klasickém levelu. Měli jste celý zápas pod kontrolou?

Relativně ano, a když jsem na první mapě viděl, jak vyhráváme každý duel a všechno funguje, věděl jsem, že to bude úplně o něčem jiném než v pátek.

Když se ohlédneš, jak moc selhání v semifinále mrzí? Bereš to vlastně jako selhání? Je pro vás třetí místo aspoň malým úspěchem?

Beru to jako velké selhání. Byla to velká šance vyhrát, protože nejlepší tým (Nexus Gaming) jsme vyřadili už ve skupinách. Poté Budapest Five a Level Up esports. Říkal jsem si, že nic těžšího už nás potkat nemůže. Bohužel, někdy jsme si větším soupeřem my sami, než náš protivník. Třetí místo beru jako uspokojení v tom smyslu, že semifinále byl jenom výstřel do tmy a my si držíme pořád svůj level.

Mimo ESEA lig jde o vaše první vyhrané prize money ze zahraničních turnajů. Necítíte vůči sobě taky trochu tlak, že se vám to nedaří zlomit?

Už párkrát nám utekla nějaká kvalifikace nebo postup o maličkost. Je to škoda, ale necítím tlak. Až to zlomíme jednou, stane se to pravidlem. Všechno přijde s časem.

Čeká vás něco v Evropě v nejbližší době? Nebo jen ESEA a příprava na MČR?

Nebudu nikomu nic nalhávat. Můj 100% focus je zaměřený jenom na ESEU a postup do MDL, nic víc mě nezajímá. Samozřejmě, že chceme vyhrát i MČR, ale na přípravu CZ/SK týmů určitě nezbyde tolik času.

Na závěr se zeptám, viděl jsi nějaký zápas grazhtas? Na začátku byli podceňování, ale nakonec triumfovali.

Neviděl jsem žádný jejich zápas. V sestavě mají asi to nejlepší, co ve své zemi mají. Věřím ale, že bychom ve finále vyhráli.

 
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.