Přejít k hlavnímu obsahu

BIG přivádí duo z týmu Sprout, otevírají se tím dveře pro oskara?

2. 1. 2020 | 16:31 Counter-Strike 2
Německý tým Berlin International Gaming upravuje sestavu pro novou sezónu. Z týmu Sprout přichází syrsoN a k1to, naopak končí nex a smooya.
BIG k1to & syrsoN
BIG k1to & syrsoN

Tým BIG nezažil ani zdaleka takový rok 2019, jaký si představoval. Na začátku roku získali do kádru hvězdného Xantarese, ani tak se na Majoru v Katowicích se nezvládl udržet v Major cyklu a nezvládl ani kvalifikaci, kvůli čemuž museli vynechat domácí vrchol CS:GO sezóny v Berlíně. 

Proto teď přišel velký krok a berlínský celek se rozhodl vyměnit dva hráče.

syrsoN BIG

Ze sestavy tak opět mizí britská hvězda smooya, se kterým byla rozvázána smlouva. Spolu s ním odchází ze základní sestavy také nex, pro kterého je to už potřetí, co se dostal na lavičku.

Nově tak míří do sestavy duo z týmu Sprout, syrsoN a k1to, o kterých se spekulovalo již delší dobu. Tím se také otevírají dveře pro spekulovaný příchod oskara do Sprout. Na potvrzení příchodu českého snipera do německého týmu si však musíme ještě nějakou dobu počkat.

Jedná se také o změnu plánů, které byly podle spekulací původně plánovány. Tým okolo trenérského štábu ve složení gob b a tow b totiž původně plánoval přechod na plně německou sestavu, turecká hvězda Xantares však nakonec zůstává v soupisce.

Ke změnám se vyjádřil také CEO organizace BIG, Daniel Frinkler:

Náš cíl byl vytvořit novou čerstvou sestavu, která bude konsistentní, bude se zlepšovat a bude schopna atakovat nejvyšší příčky v roce 2020. Na základě zkušeností z minula se tow b a gob b po diskuzi s kapitánem tabseNem rozhodli pro změny v sestavě a nový začátek roku 2020. My jejich rozhodnutí respektujeme a jsme rádi, že se jim podařilo získat právě syrsoNa a k1ta. Oba se minulou sezónu zlepšovali a jsme rádi, že je můžeme přivítat v BIG!

Nová sestava tedy vypadá následovně:

 Německo Johannes "tabseN" Wodarz
 Německo Tizian "tiziaN" Feldbusch
 Turecko Ismailcan "XANTARES" Dörtkardeş
 Německo Nils "k1to" Gruhne
 Německo Florian "syrsoN" Rische

 Německo Tobias "tow b" Herberhold - kouč

 Německo Fatih "gob b" Dayik - vedoucí CS:GO sekce

Štítky: BIG CLAN, oskar
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.