Přejít k hlavnímu obsahu

BLAST oznamuje sérii PREMIER s prize poolem 4 500 000 $, chystá se konkurovat ESL Pro Tour

17. 9. 2019 | 08:15 Counter-Strike 2
BLAST oznamuje pro rok 2020 vlastní otevřený okruh, snaží se tak konkurovat ESL Pro Tour.
BLAST PREMIER
BLAST PREMIER

Poslední dva roky jsme z produkce BLAST viděli pouze turnaje plné BO1, což s sebou přineslo velkou vlnu kritiky ze strany fanoušků. Letos navíc BLAST přišel z vlastním vyvrcholením sezóny, kam však mohou postoupit pouze týmy, které se smluvně zavázaly k účasti na turnajích, navíc se finále uskuteční v Bahrajnu. A aby toho nebylo málo, tak až na několik výjimečných situací neměly tyto turnaje žádnou možnost kvalifikace. To by se však mělo změnit.

BlAST

Pro rok 2020 totiž BLAST chystá novou sérii zvanou BLAST PREMIER. Kompletní detaily sice BLAST zatím neoznámil, slibuje však odlišný formát, více BO3 zápasů a hlavně možnost kvalifikace pro každý tým.

Celý rok bude rozdělen na dvě sezóny. Jak v jarní, tak podzimní sezóně uvidíme vždy dvanáct týmů rozdělených do tří skupin. Dva nejlepší týmy z každé skupiny postoupí rovnou do sezónního finále, zatímco o zbylá dvě místa se utkají ostatní týmy v tzv. BLAST Showdown. Obě sezóny nabídnou prize pool celkem 1 375 000 dolarů, přičemž vítěz získá celkem 500 000, což je stejná částka, jako získá vítěz Majoru. 

Tím to však nekončí. Osm nejlepší celků se na konci roku utká v tzv. Global Finals, které nabídnou prize pool 1 750 000 dolarů, přičemž vítězi skončí v kapse rovný milion.

Vedení BLAST se na téma nového formátu vyjádřilo následovně:

Nová evoluce našich turnajů lidi zkrátka odpálí. Strávili jsme měsíce hledáním toho správného formátu. A náš formát vytvoří ten nejzábavnější produkt pro fanoušky z celého světa. Věříme, že jsme formát perfektně vyladili. Tento rok dokončíme s velkým očekáváním, kdo se stane šampionem BLAST Pro Series 2019. A těšíme se, až příští rok ukážeme něco neuvěřitelného.

Jestli vám přijde BLAST PREMIER něčím povědomý, tak to není žádná náhoda. Podobný okruh totiž nedávno představilo ESL, které svým ESL Pro Tour chystá propojit všechny své turnaje a nabídnout menším týmům větší šanci proniknout do elity CS:GO. Více o nové sérii od ESL si můžete přečíst v našem článku.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.