Přejít k hlavnímu obsahu

BOOM s Vikin.gg poráží dvojnásobné mistry světa

9. 4. 2020 | 10:48 Dota 2
Týmu Vikin.gg, ve kterém od začátku roku působí i český hráč BOOM, se podařilo neskutečné. Zvládli totiž porazit úřadující dvojnásobné mistry světa v BO3 sérii a získat si tak cenné body v ESL One Los Angeles 2020 - Online: Europe & CIS, náhradním turnaji za Major.
Notail
Notail

Zápas začal tak, jak by asi každý čekal. První hra jasně ukázala, kdo je favoritem a OG získali bod. Vikingové se však nevzdali a ve druhém souboji se jim naskytla skvělá příležitost vybrat Alchymistu, kterou také využili. Navzdory jeho skvělému začátku a hromadění nezměrného množství zlata se OG dařilo v několika bojích vzdorovat, ovšem po zhruba půlhodině hry se jim hra začala kompletně rozpadat pod rukama, rázem bylo vyrovnáno. Třetí klání opět nabídlo Alchymistu na straně Vikingů a opět se měl dobře. OG sice byli lépe připraveni ve svém draftu, ale tři darované Aghanim´s Sceptery na straně Vikin.gg, Shadův perfektní Alchymista a neméně dobrý výkon Miroslava "BOOM" Bičana s jeho spoluhráči zajistil outsiderům druhý bod v sérii a konečné vítězství.

V současné době si Vikingové vedou ve skupinové fázi turnaje velice dobře. Se dvěmi výhrami a jednou prohrou zaujímají třetí příčku, jež zaručuje postup do Lower Bracketu. Ještě mají před sebou většinu zápasů, ale podle papírových předpokladů by měli ze skupiny postoupit. Ve druhé skupině reprezentují dva Češi Ondřej "Supream" Štarha a Jonáš "Saberlight" Volek celek Chicken Fighters zatím s jednou prohrou a jednou výhrou. Jejich skupina je obtížnější, ale i tak věříme, že postoupí.

Sestava Vikin.gg

 Nizozemsko Indji "Shad" Lub
 Česká republika Miroslav "BOOM" Bičan
 Rakousko Tobias "Tobi" Buchner
 Izrael Adam "Aramis" Moroz
 Nizozemsko Melchior "Seleri" Hillenkamp

Skupiny
Štítky: OG, Vikin.gg, BOOM