Přejít k hlavnímu obsahu

Brute Racing Team posiluje novopečený mistr světa!

24. 3. 2021 | 09:30 Virtuální závody
Loni v září odstartoval projekt domácí organizace BRUTE, který se angažuje ve světě virtuálních i skutečných závodů. Nejznámější tváří Brute Racing Teamu je Gabriela Jílková, vedle ní ale nyní bude zářit pro změnu megastar světa esportu.
BRT Lukáš Matěja
BRT Lukáš Matěja
Zdroj: rFactor

Novou posilou Brute Racing Teamu se stává Lukáš 'CRsedmicky' Matěja, čerstvý mistr světa ve hře DiRT Rally 2.0. Právě v tomhle titulu patří Matěja dlouhodobě ke špičce a na vysokých příčkách se umístil v celé řadě soutěží. Na vysněnou metu ale dosáhl až na oficiálním šampionátu DiRT Rally 2.0 World Series, kde před měsícem triumfoval v kategorii Rally. Do finále však postoupil také v kategorii RX, čímž potvrdil svoji všestrannost. Tu jen podtrhuje dřívější účast v šampionátu Virtual GP, 23letý závodník však nejvíce preferuje off-road závodění.

Premiéru v BRT si špičkový závodník odbude v rámci Slow Motion Cupu od Virtual Racing Nation. Tady se pro změnu ukáže jeho um v simulátoru rFactor 2, ve kterém bude bojovat po boku Davida Borovičky. Tento závodní titul ale testuje také Majo Sucháč, další závodník BRUTE. „Kromě simulátorů iRacing, Asseto Corsa, DIRT Rally 2.0 a Richard Burns Rally nás letos čeká několik podniků na simulátoru rFactor 2. Ten patří mezi nejlepší simulátory vůbec,“ prozrazuje manažer Brute Racing Teamu, Pavel Dvořák. „Díky nové lize Virtual Racing Nation se můžeme účastnit skvěle připravených podniků od Formule 1 až po neobvyklé podniky v podobě Slow Motion Cupu, kde můžeme poměřit své schopnosti s řadou známých českých a slovenských závodníků na simulátoru rFactor 2, což nám opět pomůže zvýšit sledovanost Sim Racingu na domácí scéně,“ nastiňuje plány hlava celého projektu.

Další z důležitých soutěží, kde Matěju v blízké době uvidíme, bude vyvrcholení velkolepého ŠKODA eRally Cupu. V jeho kvalifikaci totiž ovládl všechny podniky své skupiny a bude jednoznačně patřit mezi favority na titul. „Od spolupráce s Lukášem očekáváme nejen lepší propagaci virtuálního závodění, ale hlavní přínos vidíme v jeho zkušenostech, které může přinést do našeho týmu a předat je ostatním závodníkům,“ doufá Dvořák. Ještě před dubnovým finále oficiální soutěže ŠKODA Motorsport se ale Matěja ukáže dnes večer od 19:30 právě ve zmíněném Slow Motion Cupu, který se jede na okruhu v Magny-Cours a sledovat jej můžete na streamu níže. Další počínání úspěšného virtuálního závodníka můžete sledovat na jeho Instagramu nebo YouTube kanále.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.