Přejít k hlavnímu obsahu

Bývalý profesionální hráč Quas čelí obviněním z obtěžování nezletilé dívky

3. 3. 2021 | 10:00 League of Legends
Quas má kariéru profesionálního hráče už za sebou, jako topař se objevil hned v několika úspěšných týmech. V současné době se však věnuje streamování na Twitchi a v podstatě až doteď se vyhýbal zbytečné pozornosti a dramatům. Vše se změnilo, když se objevila obvinění z obtěžování nezletilé, na která bývalý profík reaguje negativně.
Quas
Quas
Zdroj: Riot Games

Americký streamer a bývalý profesionální hráč, Diego 'Quas' Ruiz, který se objevil například v týmu Liquid nebo Tempo Storm, si prochází těžkým obdobím. Po svém odchodu z kompetitivní scény kolem sebe nikdy nevytvářel nezbytný povyk, ale to se rychle změnilo po obviněních vznesených členy League of Legends komunity z obtěžování nezletilé dívky během zápasu. Quas však na tyto obvinění nebere zřetel a údajně se prý nemá vůbec za co omlouvat.

Vše začalo 28. února jedním screenshotem, který na Twitteru sdílela naštvaná uživatelka 'paigelol'. Mohli jsme tak vidět konverzaci mezi ní a Quasem, kde se jí právě streamer znenadání ptá, jestli se jedná o sedmnáctiletou dívku. Paigelol se cítila pohoršeně a skrze další komentář zcela bez obalu vyzvala Quase, aby přestal obtěžovat nezletilé dívky. Bývalý profík ji však obratem poslal do patřičných míst a dále ve svých tweetech, které už nejsou dostupné, vysvětloval, že se za takové lži nebude omlouvat.

Brzy se však i naštvaní fanoušci začali u Quase domáhat omluvy, což však stále odmítal, až to nakonec nevydržel a vybuchl v dalším tweetu, kde dívku nazval jako "e-girl, která kvůli špatné výchově potřebuje pozornost na internetu". Takové chování však akorát rozzlobilo i další hráče, streamery či celé organizace. V ten samý moment se dostaly na povrch další screeny a svědectví z dalších profilů, což bývalému profíkovi značně ztížilo situaci. Momentálně se čeká na oficiální vyjádření od Riot Games, prozatím však Quas nebyl nijak potrestán.

Zdroj: dexerto.com
Štítky: Quas, streamer, sexismus