Přejít k hlavnímu obsahu

Cechi: eLeague má obrovský význam pro Dota 2 komunitu

18. 3. 2020 | 11:34 Dota 2
Daniel "Cechi" Čechmánek je jedním z předních českých Dota 2 hráčů. Mimo jiné streamuje, komentuje a účastní se komunitních akcí. Dnes se budeme bavit o nové lize s velkým potenciálem pro celou komunitu a jeho Warcraft 3 kariéře.
Cechi
Cechi

Jak velký význam má Sazka eLeague pro českou Dota 2 komunitu?

Určitě obrovský. Hráči mají konečně nějakou motivaci, která tu předtím vůbec nebyla. Doufám, že to zajistí stabilitu na naší scéně.

S jakým týmem se pustíš do bojů v lize?

Popravdě netuším, vypadá to, že budu komentovat nebo mě uvidíte na panelu, takže možná s někým zahraju jenom jako šestý hráč.

Nedávno jsi mi řekl, že v CZSK regionu není žádný tým s profesionálním přístupem a nadšením pro trénink a zdokonalování se. Proč tomu tak je?

Bylo tomu tak protože Tier 2/3 Dota se tím nikdy nemohla uživit, takže i když třeba patříte mezi 300 nejlepších hráčů v Evropě, prakticky nemáte šanci vyhrát nic většího a všichni ví, že dostat se alespoň na Minor je v Evropě téměř nemožné. Představte si že, jste například Hippomaniacs z minulého roku. Abyste se dostali na Minor, musíte porazit hráče, kteří žijí s týmem na bootcampu a celý den tráví tréninkem a diskutováním o Dotě. Je to nemožné, proto pokud to jde, tak utíkáte do zahraničí za nějakým platem, případně zkušenými hráči

V poslední době zaznamenávají čeští hráči velké úspěchy. Myslíš, že se stanou vzorem pro další hráče a v příštích letech bude z České republiky dotařská velmoc jako například Rusko nebo Švédsko?

Vzorem se určitě stát můžou, ale určitě z ČR nikdy nebude dotařská velmoc. Vždy bude pár hráčů kteří budou lepší, a ti se budou snažit prosadit v mezinárodních týmech.

Jsou podle tebe zrušené domácí i světové turnaje správným krokem?

Určitě, tady nic jiného ani odpovědět nejde, zdraví na prvním místě. Možná jako cenu útěchy budou profesionální hráči streamovat své hry, přeci jen pro hráči z Doty streamují snad nejméně.

Jak myslíš, že ovlivní koronavirus turnaje v delším časovém horizontu? Uskuteční se podle tebe pátý Major?

Myslím si že ne, většinou Majory bývají na jiném patchi a hra se nějak změní, takhle by to tam museli vše nacpat a buď dlouho nechat nějaký TI patch, nebo chvíli před TI vydat nový.

Chystáš se na TI osobně?

Ne nechysám, nemám rád davy lidí, rád sleduji Dotu s pár přáteli a počtem je akce typu HUB ideál.

Poslední dobou upřednostňuješ Warcraft 3. Čím to?

Je to tím, že budou dva Dreamhacky v Evropě, na které se chci podívat. Věřím, že stále mám na to, být jeden z nejlepších, jako kdysi.

Jak plánuješ svou budoucnost? Věnoval by ses raději profesionálnímu hraní nebo streamování?

Jak co, když bude potřeba něco okomentovat nebo něco udělat pro Dotu, tak se budu snažit najít čas. Ale jinak budoucnost je teď do Dreamhacku trénovat Warcraft a najít si nějaký tým.

pzchallenge
Štítky: Cechi