Přejít k hlavnímu obsahu

Červnový ladder posílá na MT Montreal BlizzconJana, spolu s ním pojede i jeho bratr Jobsad

5. 7. 2020 | 20:07 Hearthstone
Bratrská dvojice Smutných opět září v kvalifikacích na Masters Tour! V období, které už spadá pod zastávku v Montrealu, si mladší ze známých karetních sourozenců připsal postup skrze ladder, starší zase triumfoval v jedné z kvalifikací.
Hearthstone Masters Tour
Hearthstone Masters Tour

Začátek září se ponese nejen ve znamení návratu žáků do školních lavic, nabídne totiž také další zastávku z nejprestižnější turnajové série na současné HS scéně. Hearthstone Tour Montreal se odehraje mezi 11. a 13. zářím a ti nejlepší hráči světa tam budou bojovat nejen o prestižní titul, ale také o kus z krásného prize poolu v hodnotě 500 000 dolarů. To je ale u letošních tour stopů klasika, a to, co dělá tento tím nejspíše pro nás nejzajímavějším, je tudíž fakt, že půjde o první, na který se budou moci Češi a Slováci kvalifikovat pro ně vyhrazeným způsobem.

O místo v Montrealu se totiž soupeří v turnaji Czech Hearthstone Masters, na nějž v současnosti probíhají kvalifikace, a my tak máme jasno, že alespoň jednoho zástupce budeme moci v akci sledovat. Naštěstí bychom ale tuto možnost měli jistě i tak! Jakožto jediný český velmistr má totiž své místo na všech Tour Stopech jisté Jaromír "Jarla" Vyskočil a ten navíc není jediným domácím hráčem, který si už vyhrál letenky do Montrealu.

Ke konci června si totiž v jedné z otevřených kvalifikacích došel pro výhru, která znamená jistotu postupu, jeden z nejznámějších domácích hráčů Josef "Jobsad" Smutný, k němuž se nyní navíc připojuje ještě jeho mladší bratr Jan "BlizzconJan" Smutný. Ten si pro změnu své místo vyhrál skrze červnový ladder, ve kterém se na Asijském serveru umístil na krásném čtvrtém místě. Jiný našinec se bohužel na ladderu, kde jinak Češi a Slováci sbírají jeden úspěch za druhým, zatím kvalifikovat nezvládl, na postupová místa totiž v červnu dosáhl jenom právě již kvalifikovaný Jarla, pro něhož tudíž jinak bezesporu parádní druhé místo na serveru evropském postup neznamená.

Aktuální výčet kvalifikovaných hráčů na Masters Tour Montreal:

 Česká republika Josef "Jobsad" Smutný – Inside Games
 Česká republika Jan "BlizzconJan" Smutný – Eclot Gaming
 Česká republika Jaromír "Jarla" Vyskočil – Nordavind

miluju videohry a hlavně ligu legend