Přejít k hlavnímu obsahu

České týmy bojují o postup do Challenger League: Moops narazili na oba finalisty

27. 7. 2019 | 21:47 Rainbow Six: Siege
Domácí Rainbow Six: Siege scéna se v posledních měsících probrala k životu a těží z toho zejména přední celky, které se rovněž netají ambicemi uspět i v zahraničí. Velkým cílem tak je například druhá nejvyšší soutěž Challenger League, jejíž kvalifikace nyní vypukly.
Team Moops R6 Siege
Team Moops R6 Siege

Hierarchie soutěží v Siege je zcela jednoduchá. Cesta na mezinárodní turnaje vede skrze čtyři regionální Pro League a do té evropské vede cesta skrze Challenger League. Svoji cestu takto teprve v předminulé sezóně odstartoval například Team Empire, který minule již stanul na evropském trůnu. A právě v jejich šlépějích by se nyní chtěly vydat desítky týmů. Krok číslo jedna je nyní jasný, kvalifikovat se do samotné Challenger League.

Složení druhé nejvyšší evropské soutěže utvoří nejhorší tým poslední Pro League, poražený tým z baráže, oba semifinalisté minulé sezóny Challenger League a také čtyři kvalifikované celky. Jejich klíč se zdá být naprosto jednoduchý. Na zájemce čekají čtyři kvalifikační turnaje, z nichž každý nabídne jeden slot. Ten první odstartoval ve čtvrtek a svou cestu si do něj našlo 125 týmů, mezi kterými nechybí ani řada našinců – Team Moops, Lan Party Hotel, JRC.Dark Tigers, Pyctophobia, Online Vision Gaming nebo Ranked Heroes. Vzhledem k objemu zápasů proběhne je kvalifikace vícedenní, sítem prvního dne ale prošly pouze první dva jmenovaní.

Nejlépe jsou na tom kluci z Moops, kteří po úvodním freewinu těsně porazili GameWard, jasně přejeli Team Wanted a následně obdrželi další freewin, když oba možní soupeři byli z turnaje vyřazeni. Česká jednička je tak ve čtvrtfinále Upper Bracketu, kde už na ni budou čekat jen soupeři, ze kterých už si nelze vybírat. Následujícím sokem budou ruští forZe, v případě výhry by na Moops čekal Team BSD nebo Salamander. I pokud by zvládli tyto dva mače, stále by byli dva zápasy od vysněného postupu. V turnaji jsou stále i hráči Lan Party Hotelu, kteří ale padli proti MCES a cesta Lower Bracketem je ještě zapeklitější, nyní jsou v jeho třetím kole.

V případě úspěšného postupu v této nebo další kvalifikaci budeme počínání českých týmů nadále sledovat.


UPDATE #1: Moops padli s forZe 1:7, stejně jako LPH je tak čeká trnitá cesta jménem Lower Bracket.

UPDATE #2: Ruský tým forZe nakonec celý Upper Bracket ovládl, Moops bohužel na svého soupeře čekají až do sobotního dne. Druhý zbylý český zástupce, Lan Party Hotel, už je naopak hry venku.

UPDATE #3: Po jedné výhře bohužel Moops narazili v LB na x6tence, kteří následně postoupili až do finále.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.