Přejít k hlavnímu obsahu

Český hráč Nistex obsadil 16. místo v Solo Cash Cupu a odnáší si odměnu 1200 dolarů

5. 12. 2019 | 22:13 Fortnite
Ve čtvrtek byl na programu další turnaj ze série Solo Cash Cup, ve kterém se utkávají hráči z pokročilých Arena divizí a tentokrát se mezi nejlepší hráče Evropy probojoval i český zástupce.
Solo Cash Cup
Solo Cash Cup

Turnaje a eventy kolem Fortnite jsou zvláštní díky způsobu organizace a samotnému formátu hraní (Battle Royale). Většinou narazíme na eventy pořádané třetí stranou za pomocí sponzorů či oficiální turnaje, které pořádá samotné Epic Games Studio. Do sólových zápasů se přihlašuje velké množství individuálních hráčů a někdy je náročné se soustředit na jednotlivé týmy. Nyní se takto objevil i český hráč Tobias 'Nistex' Šoltys.

Ten přeskočil v bodovém hodnocení větší české streamery a populární YouTubery, které veřejnost sleduje. Většinu turnaje se pak držel kolem desátého místa a umístil se na pěkném 16. místě, s prize money 1200 dolarů. 

Nedávno však proběhl reset aren a přišla Chapter 2, kompetitivní scéna si stále ještě zvyká a tak jsme se snažili nahlédnout za oponu jeho výkonu a zjistit více o tom jak se mu to povedlo. Sám Nistex, reprezentant týmu Inside Games, se k turnaji a celkově k soutěžení v Chapter 2 vyjádřil velice kladně:

Nová season chapter se mi líbí mnohem víc než ta minulá. Jsem rád, že zredukovali pohyb po mapě (odebrání dopr. prostředků atd. - pozn.red.). Ohledně Cash Cupu - dobře, že ho opět přidali, jediná věc, která se mi nelíbí je jeho formát. 3 hodiny není dost na dohrátní všech her a pak přijdu o umístění a tím i o dost peněz. A taky bych klidně dal více bodů za jednotlivá umístění (placement points).

Sestřih zajímavých momentů ze všech her najdete přímo zde pod článkem nebo na jeho YT kanále Nistex.