Přejít k hlavnímu obsahu

Cesta na první letošní Major kvalifikaci pro české týmy končí. Kdo se dostal nejdále?

26. 4. 2021 | 12:44 Counter-Strike 2
Cesta na PGL Major Stockholm vede skrze regionální žebříček, který utváří oficiální turnaje. Ten první letošní nese v Evropě jméno Flashpoint 3 a za námi jsou v tuto chvíli již všechny otevřené kvalifikace. Do nich se zapojily stovky týmů, včetně těch z domácí scény. Nikdo, ani SINNERS, ale bohužel nedokráčel tak daleko, aby mohl usilovat o postup.
Trofej pro vítěze
Trofej pro vítěze
Zdroj: FLASHPOINT

Flashpoint 3 se odehraje v květnu a přímou pozvánku díky umístění v RMR žebříčku obdržel tým FPX s Martinem 'STYKO' Stykem. David 'Frozen' Čerňanský a jeho mousesports se museli spokojit s místenkou v uzavřené kvalifikaci, kde se v těchto dnech bude bojovat o pět (teoreticky šest) postupových míst v hlavním turnaji. Polovinu startovního pole utváří pozvané celky, zbytek byl volný naprosto pro každého. Odehrály se totiž čtyři otevřené kvalifikace, které nabídly po dvou slotech v uzavřené části. Nikdo z domácí scény zde bohužel neuspěl.

Do každé z otevřených kvalifikací se vždy přihlásila celá řada českých a slovenských týmů. Nikdo ale ani v jednom případě neprošel přes TOP 16, tedy poslední kolo hrané na jednu mapu. V prvním turnaji se tohle podařilo nové sestavě Dark Tigers, ve druhém případě podobně zazářili Sampi.Tipsport a ve třetí turnaji mezi nejlepší šestnáctku dokráčeli SINNERS Esports. Právě od hříšníků se v podobných kvalifikacích očekává nejvíce, opět se ale ukázalo, jak strašně nevyzpytatelné takové turnaje jsou. Mezi postupujícími sice najdeme mnoho týmů, se kterými si SINNERS v minulosti nejednou poradili, zvládnout ale až šest BO1 v řadě může být mnohdy složité.

Pokud budeme turnaje pozorovat od TOP 64 fáze, tak nejlépe na tom v součtu celého kvalifikačního cyklu byli Dark Tigers a Sampi.Tipsport, až za nimi zmínění SINNERS. Jednou do TOP 32 postoupili eSuba, dvakrát se tohle povedlo Entropiq, zatímco například ENTEPRISE esports překvapivě nenajdeme v TOP 64 ani jednou.

Z individuálních hráčů se nejvíce vedlo Patriku 'Zero' Žúdelovi, který s týmem GamerLegion dokráčel až před bránu postupu. Rozhodující zápas ale GL nevyšel, když podlehli bulharským SKADE 6:16 a 14:16. Mezi dalšími hráči se v kvalifikacích objevovali třeba Tomáš 'zyored' Cvaniga a Martin 'MAXX' Smolár v barvách GTZ Bulls.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.