Přejít k hlavnímu obsahu

Čeští hráči se v elitní lize LEC dělí o čtvrtou příčku

16. 2. 2021 | 14:20 League of Legends
Další hrací týden LEC přinesl opět to nejkvalitnější evropské League of Legends. Nikomu z česko-slovenských zástupců se sice nepovedlo vyhrát oba své zápasy, ale i přesto se Humanoid, Carzzy, Neon i Patrik společně dělí o čtvrté místo v tabulce.
Carzzy
Carzzy

Po sobotních zápasech se evropská nejvyšší liga překlene do své druhé poloviny. Nejlépe tu první zakončily týmy G2 Esports a Rogue. Pro slovenské fanoušky je určitě škoda, že se týden nepovedl Neonovi a jeho Schalke 04. Schalke totiž kromě prohry s MAD Lions nezvládli ani zápas proti Astralis, kteří se přitom trápí na chvostu tabulky. Díky předchozím výhrám ale Schalke nemusí upadat na mysli, jelikož je dělí pouze dva body od prvního místa.

Ve stejné pozici jsou také čeští zástupci, konkrétně Carzzy s Humanoidem z MAD Lions a Patrik z Excel Esports. V zápase MAD Lions proti Schalke se dlouho mluvilo o souboji Neona a Humanoida, kterým se v early game dařilo nejlépe. V pozdějších fázích hry se ale skvěle ukázal turecký toplaner Armut, který za Jayce nakonec dohrál s bilancí 8/2/12. Patrik má za sebou poměrně uspokojivý víkend, který vyšel dle papírových předpokladů. Excel proti posledním Vitality válčili poměrně dlouho, ale nakonec v pomalé hře dokázali najít klíčovou výhodu. 

V zápase týdne se utkaly celky Rogue a G2 Esports, které se postaraly o neskutečnou podívanou. Hra se nakonec dostala až do 50. minuty, kdy nakonec dokázali zvítězit G2. I přes silné late game picky jako Azir a Vayne Rogue zkrátka na G2 nestačili, ale přesto si zaslouží pochvalu za to, jak dlouho se ve vysoké goldové nevýhodě dokázali bránit. MVP zápasu si nakonec odnesl Rekkles, který s Jhinem dohrál se skóre 3/0/11. Kladně víkend bude hodnotit také Fnatic, který zvládl své zápasy proti Excel Esports a SK Gaming a potvrdil tak, že letos chce usilovat o nejvyšší příčky, a proto podobné týmy musí bezpečně porážet. 

LEC 2021 Spring

 TýmSkóre
1.⁠⁠Rogue7 - 2
2.⁠⁠G2 Esports7 - 2
3.⁠⁠Fnatic6 - 3
4.⁠⁠Excel Esports5 - 4
5.⁠⁠FC Schalke 045 - 4
6.⁠⁠MAD Lions5 - 4
7.⁠⁠SK Gaming4 - 5
8.⁠⁠Misfits Gaming3 - 6
9.⁠⁠Astralis2 - 7
10.⁠⁠Team Vitality1 - 8
Pátek 12. února
Schalke 0401Astralis
Team Vitality01Excel Esports⁠
Misfits01⁠⁠G2 Esports
MAD Lions01⁠⁠Rogue
Fnatic10⁠⁠SK Gaming
Sobota 13. února
Team Vitality01⁠SK Gaming
Misfits10Astralis
Schalke 04⁠01⁠MAD Lions
G2 Esports⁠10⁠⁠⁠Rogue⁠
Fnatic10Excel Esports⁠
Štítky: LEC