Přejít k hlavnímu obsahu

Čeští a slovenští zástupci postupují do vyřazovací části University Esports Masters

26. 4. 2021 | 13:40 League of Legends
Když se zrovna nehrají elitní soutěže, tak můžeme nahlédnout do trochu nižších lig a turnajů. Jedním z nich je i University Esports Masters, ve kterém se utkávají týmy evropksých univerzit. Českým zástupcem v turnaji je tým Zero Two, který představuje Mendelovu univerzitu v Brně, a rovněž Slovensko má v tomto turnaji své zástupce. Jsou jimi hráči týmu Esport STUBA, reprezentující Slovenskou technickou univerzitu v Bratislavě.
Během pauzy na nejvyšší úrovni můžeme sledovat turnaje jako je právě UEM
Během pauzy na nejvyšší úrovni můžeme sledovat turnaje jako je právě UEM
Zdroj: University Esports Masters

Přestávky v elitních ligách nám dávají možnost nahlédnout do nižších sfér profesionální scény League of Legends. Jednou z těchto soutěží je University Esports Masters, ve které můžeme sledovat studenty evropských univerzit, jak si to mezi sebou rozdávají ve Vyvolávačově žlebu. Dohromady se utkává 20 týmů, ale tři týmy odstoupily z turnaje, takže nakonec zůstává pouze sedmnáct celků, rozdělených do čtyř skupin.

Českým zástupcem v turnaji je tým Zero Two, kteří reprezentují Mendelovu univerzitu v Brně. Pro naše borce byla základní skupina relativně jednoduchá, když podlehli pouze německému týmu KIT SC White. Postupují tudíž do play-off a uvidíme, zda dokáží bojovat o titul a uznání ostatních univerzit.

Kromě českých hráčů můžeme v akci také vidět Slovensko, které reprezentují hráči týmu Esport STUBA ze Slovenské technické univerzity v Bratislavě. Tato skupina už byla více vyrovnaná, ale to nezastavilo hráče Esport STUBA, kteří postupují do vyřazovací části. 

Dokáže to některý z těchto týmů dotáhnout v play-off daleko a poperou se o evropský titul? Můžete se přidat k nám a fandit našim klukům, kteří se snaží udělat si jméno v Evropě.

Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.