Přejít k hlavnímu obsahu

Co můžete očekávat od letošní sezóny Samsung MČR v mobilních hrách?

1. 3. 2020 | 18:36 Hearthstone
Taky už jste si mysleli, že to čekání nevydržíte? Naštěstí už je skoro u konce, Samsung MČR v mobilních hrách 2020 v Hearthstone startuje svým prvním NightCupem již příští čtvrtek! Co můžete od letošní HS sezóny očekávat?
Faeli
Faeli

Loňská MČR sezóna toho v Hearthstone přinesla opravdu hodně. Na místě bojoval jeden z nejmladších účastníků celé historie MČR, ve finále se utkali týmoví kolegové a to vše navíc před obřím publikem jak na streamu, tak přímo v Brně před unikátní stage. Titul si nakonec odnesl Oldřich "Faeli" Mahdal, a zakončil tak úspěšně jeden z nejpovedenějších ročníků nejen své kariéry, ale vlastně celého domácího Hearthstone.

No a co tedy pro vás máme připraveno letos? Protože si myslíme, že mířit by se vždy mělo pouze výš, nad pravidly Samsung Mistrovství České republiky v mobilních hrách 2020 pro Hearthstone jsme přemýšleli opravdu dlouho. Ve spolupráci se strategickým partnerem Samsungem jsme nakonec přišli se systémem, který jsme se celý snažili založit na tom, co jsme od vás jakožto komunity obdrželi za zpětnou vazbu. Systém se vlastně od toho loňského liší jen v detailech, věříme ale, že právě ty v kombinaci s celkovou vyšší kvalitou organizace samotných turnajů budou to, co letošní ročník udělá zase o kus lepší.

Vše bude jako klasicky rozděleno do dvou částí, online kvalifikace, která pokryje prakticky celý rok, a samotného offline vrcholu. Od toho nás dělí času ještě relativně dost, na podrobnosti o něm si tedy budete muset ještě nějakou tu dobu počkat. Fáze, v níž hráči bojují z pohodlí svého domova, ale startuje již tento čtvrtek, a tak vám nyní přineseme to hlavní, co byste měli vědět o ní.

Samsung MČR v mobilních hrách 2020

Sezóna bude sestávat především z turnajových sérií, kterých přinese celkově jedenáct. Ty budou tvořeny třemi otevřenými NightCupy, v nichž budou ve hře MČR body, a sériového finále, ve kterém budou ti nejlepší z NightCupů bojovat vedle další porce bodů také o finanční odměny. Body pak půjde získat také v námi podporovaných LAN turnajích, u nichž jsme pro letošek bodování lehce vybalancovali tak, aby bylo v rovnováze spolu s dalšími možnostmi jak získat body. A následujeme také krok Blizzardu, který již zase odměňuje hráče za výkony na ladderu, a bodíky budeme udělovat i za úspěchy na něm.

No a k čemu vám tyto body budou? Počítat je budeme za prvé do jednoho velkého žebříčku, z nějž těsně před offline finále vzejdou čtyři nejlepší, kteří si odnesou přímý postup. Další v pořadí si pak zajistí místo na Last Call turnaji, ve kterém rozdáme hned osm spotů na MČR. Mimo toho ale navíc budeme body počítat i do dvou menších rankingů, jednoho pro první a druhého pro druhou část sezóny.

BlizzconJan

Podle těch se bude rozhodovat o tom, jací hráči se podívají na Sklizně (tu Jarní přinesou 20. a 21. červen, po druhé pak budeme úrodu sklízet mezi 19. a 20. zářím), na kterých bude klasicky bojovat šestnáct hráčů s největším bodovým ziskem v daném období o skvělé odměny. Vedle pěkných prize money a bodů do Last Call žebříčku tu totiž bude pro vítěze připravena ještě speciální hlavní cena, kterou nebude nic jiného než přímá vstupenka na LAN finále celého Samsung MČR v mobilních hrách.

V tom ale bude celkově bojovat klasicky šestnáct hráčů a zatím jsme představili postupové možnosti pouze pro čtrnáct karbaníků. O zbylých dvou spotech se totiž bude rozhodovat pomocí Midseason turnaje. Na něm bude o víkendu 18. a 19. července bojovat pár nejlepších hráčů z celkového bodového žebříčku a kvalifikantů z několika speciálních online turnajů a ve hře budou hned dvě místa na offline vyvrcholení sezóny, pěkné prize money a také MČR body. Více informací o tomto turnaji přineseme opět včas před jeho začátkem.

Harmonogram úvodní Samsung MČR turnajová série:
Čtvrtek 5. března 18:00Samsung Nightcup #247
Čtvrtek 12. března 18:00Samsung Nightcup #248
Čtvrtek 19. března 18:00Samsung Nightcup #249
Pondělí 23. března 19:00Finálový turnaj

Možností kterak se kvalifikovat je tedy letos opravdu hodně a uspět může každý, od těch, co rádi poctivě grindí v NightCupech po celý rok, až po ty, co prostě chtějí v jedno období vtrhnout na scénu jak hurikán, rychle ukázat svůj skill a po zbytek sezóny trénovat někde mimo reflektory. Nad systémem jsme přemýšleli opravdu dlouho, jeho přípravy začaly vlastně ještě dříve, než bylo jasno o tom, kdo se stane loňským mistrem. Doufáme tedy, že se vám líbí, kdybyste měli jakékoliv nejasnosti nebo nějaké připomínky, můžete samozřejmě kontaktovat našeho hlavního admina.

PZ Challenge
Štítky: Samsung, MČR mobile
miluju videohry a hlavně ligu legend