Přejít k hlavnímu obsahu

COOL liga: Druhé kolo posouvá do vedení eSubu a eEriness + ZÁZNAMY

28. 4. 2020 | 08:50 Hearthstone
Týmová Hearthstone COOL liga má za sebou druhé kolo a že to tedy bylo něco! Všechny tři streamované zápasy se protáhly do pěti her, a my tak byly svědky jednoho z nejvyrovnanějších kol celé historie COOL ligy.
HS COOL liga
HS COOL liga
Gifted Gamingvs.Entropiq

Kapr  Česká republika
Benko  Slovensko
Pepe  Španělsko
CptBoatsNHoes  Česká republika

Hunter
Warrior
Mage
Druid
Shaman

2:3

Priest
Warlock
Druid
Mage
Shaman

 Česká republika Faeli
 Česká republika Naruto21
 Česká republika Onekrigg
 Česká republika En1gma

Stream druhého kola letošní sezóny týmové Hearthstone COOL ligy odstartoval zápas mezi Gifted Gaming a Entropiq a to kvůli tomu, že Benko a Pepe pospíchali na později hrané Red Bull M.E.O. Dle matchupů mělo být toto utkání velice vyrovnané a to se později také potvrdilo. Hned na úvod se odehrálo všech pět her, i navzdory tomu, že Gifted Gaming do utkání vstoupili výrazně lépe. Za stavu 0:2 ale zvládli Faeli a spol. vyhrát těsný zápas s Druidem proti Mágovi a následně i opačný matchup, v němž Entropiq silně potahal dobrý Puzzle Box of Yogg-Saron. Rozhodoval tak mirror Shamanů, ve kterém EQ rovněž uspěli, a dovedli tak svůj comeback ke zdárnému konci.

 
nEophytevs.Absolute Legends

Eratrion  Česká republika
StrawMan  Česká republika
Siki  Česká republika
Cocon  Česká republika

Shaman
Rogue
Warlock
Druid
Paladin

3:2

Druid
Paladin
Hunter
Mage
Shaman

 Česká republika Vanik
 Česká republika Valdaboy
 Česká republika Jarla
 Česká republika Vejvyk

Po souboji GG a EQ šli na řadu nEophyte a Absolute Legends, a v principu jsme tak mohli sledovat velice podobné utkání tomu prvnímu. Na jedné straně vyrovnaná sestava, na druhé známá jména vedená Jarlou, jediným českým velmistrem. A i vývoj tohoto utkání byl velice podobný tomu předchozímu –⁠ nEophyte nejprve otevřeli rychlými dvěma výhrami, následně ale zvládli AL porazit Warlocka Hunterem a výhrou v zápase Druida a Mage dostali zápas do páté hry. Na rozdíl od EQ ale comeback dokončit nezvládli, jejich pomalejší Shaman prostě neměl proti rychlému Murloc Paladinovi od nEophyte šanci, což udělalo z Absolute Legends jeden ze dvou týmů, který dosud nezvládl vyhrát

 
CZC.eSubavs.Inaequalis

PoweR  Česká republika
Vlčák77  Česká republika
ecoo  Česká republika
Scruffy  Česká republika

Rogue
Druid
Warlock
Paladin
Shaman

3:2

Hunter
Rogue
Warlock
Mage
Paladin

 Slovensko majsssster
 Česká republika Bpedack
 Česká republika Hydo
 Česká republika Shaolin

Závěr streamu pak patřil eSubě a Inaequalis, proti sobě se tak postavily dvě velice silné sestavy. Menší výhodu měla ale papírově eSuba a to nejen co se síly sestav týče, ale i v řeči matchupů. Úvodní menší výhodu sice využili Inae, ESB jim to ale pak nazpátky vrátila v pro sebe příjemnějším utkání Druida s Rogue a následném zajímavém mirroru Galakron Warlocků. eSuba pak ale nezvládla se svým Paladinem porazit Mage, a i v posledním streamovaném souboji jsme tak šli do páté hry. V ní měli lehkou výhodu PoweR a spol., které také využili. eSuba se tak stala jedním ze dvou týmů s dvěma výhrami a Inaequalis se naopak připojili k Absolute Legends na dně tabulky.

 
eEriness E-BLUEvs.Inside Games

 Zukys  Česká republika
Bende  Česká republika
Hazarder  Česká republika
Sajmonak  Česká republika

Warrior
Mage
Warlock
Paladin Druid

3:0

DH
Rogue
Mage
Hunter
Paladin

 Česká republika Jobsad
 Slovensko martim
 Česká republika Norwis
 Česká republika Heki

Jestli ta utkání, co jsme sledovali na streamu, byla pomalá a vyrovnaná, to hrané offstream nabídlo naprostý opak. Dle statistik si sice z tohoto zápasu měli odnést body Inside Games, v Hearthstone je ale možné vše, a eEriness tak nejprve vyhráli nepříjemný zápas Warriora do Demon Huntera. V tomto duchu pokračovali i nadále, se svým Mage zvládli porazit Rogue od Inside Games a celou hru uzavřeli výhrou Warlocka proti Mage. Podtrženo, sečteno, eEriness ukončili utkání s nejméně pravděpodobným skóre vůbec a připsali si druhou výhru 3:0 v řadě, která je posouvá na průběžné první místo.

Tabulka po 2. kole soutěže
#Název týmuVP+/-B
1.eEriness2066
2.CZC.eSuba2036
3.Gifted Gaming1123
4.Entropiq11-13
5.nEophyte11-23
6.Inside Games11-23
7.Absolute Legends02-20
8.Inaequalis02-40
Štítky: COOL HS liga
miluju videohry a hlavně ligu legend