Přejít k hlavnímu obsahu

COOL liga: eEriness poráží nEophyte 3:1, třetí kolo je tak u konce

2. 5. 2020 | 19:38 Hearthstone
Dvě kola jsou již za námi, a HS COOL liga tak konečně nabírá pořádné otáčky! Ve třetím kole můžeme opět očekávat ten nejlepší domácí Hearthstone vůbec, na řadu dokonce přijde i jeden z nejzajímavějších zápasů celé soutěže.
HS COOL liga
HS COOL liga

Třetí kolo letošní sezóny týmové Hearthstone COOL ligy opět nabídne čtyři zajímavé zápasy, z nichž rovnou tři budeme moci sledovat živě. Co dělá toto kolo tím doposud nejspíše nejzajímavějším, je fakt, že tento herní týden v Hearthstone Grandmasters, nejprestižnější dlouhodobé soutěži na celé HS scéně, vyžaduje po účastnících podobně jako v naší lize sestavení balíčků pro všech 10 class. Nejenže se borci hrající u nás tedy mohli velmistry inspirovat, v jednom týmů dokonce jediný český GM hraje, a tak budeme moci v akci vidět ty opravdu nejlepší balíčky, které navíc budou pilotovat ti nejlepší CZ/SK hráči. Třešničkou na závěr je pak ještě to, že tohle vše od mikrofonu doprovodí známá komentátorská dvojice Pandapple & RybkaPipka.

Tabulka před 3. kolem soutěže
#Název týmuVP+/-B
1.eEriness2066
2.CZC.eSuba2036
3.Gifted Gaming1123
4.Entropiq11-13
5.nEophyte11-23
6.Inside Games11-23
7.Absolute Legends02-20
8.Inaequalis02-40
Inaequalisvs.Inside Games

Bpedack  Česká republika
majsssster  Slovensko
Hydo  Česká republika
Shaolin  Česká republika

Rogue
Mage
Warlock
Paladin
Shaman

1:3

Hunter
Warrior
Warlock
Rogue
Shaman

 Česká republika Jobsad
 Slovensko martim
 Česká republika Norwis
 Česká republika Heki

Třetí kolo odstartuje zajímavý zápas mezi Inaequalis a Inside Games, od kterého můžeme očekávat z obou stran to největší soustředění vůbec. Důvod? Ani Inae ani IG se zatím moc nedaří, zatímco první jmenovaní jsou bez jediného bodu na poslední příčce, druzí s pouze jednou výhrou a špatným skóre okupují místo šesté. Chtějí-li tedy i po třetím kole reálně pomýšlet na postup do play-off, musí oba celky, a zvlášť Inae, uspět. To ale samozřejmě reálně možné není, a tak zůstává otázkou, který z celků ve hře ještě zůstane. Před začátkem samotného utkání nelze na tuto otázku odpovědět ani rámcově. Oba výběry jsou totiž složením silné podobně a nápomocné zde nejsou ani matchupy. Ty jsou rovněž extrémně vyrovnané, větší výhodu mají akorát IG v první a Inae ve třetí hře, celkově ale mají oba týmy šanci na výhru velice podobnou.

Absolute Legendsvs.Entropiq

Vanik  Česká republika
Valdaboy  Česká republika
Jarla  Česká republika
Vejvyk  Česká republika

Hunter
Priest
Warlock
Paladin
Shaman

0:3

DH
Hunter
Mage
Shaman
Paladin

 Česká republika Faeli
 Česká republika Naruto21
 Česká republika Onekrigg
 Česká republika En1gma

Po souboji IG a Inae se přejdu do utkání, které lze bez mrknutí oka označit za šlágr celého kola a dost možná i celé základní části. V akci se totiž představí dvě papírově asi nejlepší sestavy soutěže –⁠ na jedné straně bude o výhru bojovat trojice silných hráčů vedených Jarlou, tedy jediným českým velmistrem a nepochybně jedním z dvou nejlepších domácích hráčů současnosti. A ten druhý, tedy Faeli, zase povede druhý výběr, který je rovněž i mimo něj velice silný.

Nic lepšího si zkrátka fanoušci Hearthstone nemohli ani přát, zvlášť když oba celky mají, podobně jako ty bojující v prvním utkání, silnou motivaci uspět. AL překvapivě figurují bez bodu na předposlední příčce tabulky a Entropiq sice zatím figurují na postupových místech, s pouze jednou výhrou tam ale nestojí v úplně nejistější pozici. Připočteme-li i celkem vyrovnané matchupy, které dávají velkou šanci tomu, že uvidíme všech pět her, máme se rozhodně na co těšit.

eEriness E-BLUEvs.nEophyte

Zukys  Česká republika
Bende  Česká republika
Sajmonak  Česká republika
Hazarder  Česká republika

Priest
Warlock
Mage
Rogue
Druid

3:1

Rogue
Paladin
Mage
Hunter
Priest

 Česká republika Eratrion
 Česká republika StrawMan
 Česká republika Siki
 Česká republika Cocon

Stream třetího kola pak uzavře utkání mezi eEriness a nEophyte, která se od těch dvou předchozích velice liší. Důvod? Na rozdíl od nich lze totiž u tohoto zápasu celkem přesně tipnout vítěze. Bojovat tu sice budou aktuálně první eE a až pátí nEophyte, síla sestav se ale nikterak výrazně neliší, a hlavní slovo tak mají matchupy a v těch mají jasnou výhodu Siki a spol. eEriness zkrátka vůbec nezvládli pick/ban fázi, a i když je docela pravděpodobné, že se zápas protáhne na všech pět her, celkově mají nEophyte více jak 63 % na výhru. To už je solidní výhoda, stále ale můžou selhat při pilotování, a jasné tudíž zatím nic není. Navíc jde pořád přeci jen o Hearthstone, stát se tedy může prostě i to, že k eEriness bude tentokrát více nakloněný to pověstné RNG.

CZC.eSubavs.Gifted Gaming

PoweR  Česká republika
Vlčák77  Česká republika
ecoo  Česká republika
Scruffy  Česká republika

Warlock
Paladin
Mage
Druid
Shaman

2:3

Druid
Warlock
Mage
Shaman
Hunter

 Česká republika Kapr
 Slovensko Benko
 Česká republika CptBoatsNHoes
 Španělsko Pepe

Mimo záři reflektorů budou tentokrát o body usilovat eSuba a Gifted Gaming, tedy druhý a třetí tým tabulky. Ale navzdory tomu, že eSuba je nejen o příčku výše, ale dokonce má i více bodů, zde jsou šance dle matchupů trochu více nakloněné pro GG. PoweR a ostatní mají šanci na úspěch jen o trochu větší než 41 %, na druhou stranu zde stále platí to, co u předchozího zápasu. Zde je navíc ještě podstatné zmínit, že sestava eSuby je s tou dvojice Entropiq & Absolute Legends jednou ze tří papírově nejlepších v soutěži a to může také sehrát zásadní roli. Podtrženo, sečteno, jasné není nic ani tady, GG ale zkrátka mají nemalou výhodu, kterou by měli zvládnout využít.

Štítky: COOL HS liga
miluju videohry a hlavně ligu legend