Přejít k hlavnímu obsahu

COOL liga: Páté kolo přineslo první zaváhání eEriness + ZÁZNAMY

18. 5. 2020 | 21:48 Hearthstone
Uplynulý víkend s sebou mimo jiné přinesl i páté kolo naší Hearthstone COOL ligy. To zaprvé bylo samo o sobě nabité zajímavými zápasy a pěknými playi, před blížícím se koncem základní části ale navíc výrazně napovědělo, kdo by mohl postoupit. Stále ale nechalo určité místo spekulacím, a i v závěru tak bude o co hrát!
HS COOL liga
HS COOL liga
eErinessvs.CZC.eSuba

Zukys  Česká republika
Bende  Česká republika
Sajmonak  Česká republika
Hazarder  Česká republika

Mage
Warlock
Rogue
Paladin
Druid

1:3

Rogue
Hunter
Mage
Priest
Shaman

 Česká republika PoweR
 Česká republika Vlčák77
 Česká republika ecoo
 Česká republika Scruffy

Hned první streamovaný zápas byl sám o sobě nepochybně tím divácky nejatraktivnějším a svým výsledkem svoji roli také potvrdil. Šlágr kola, jak lze nepochybně souboj nadupané sestavy eSuby a rozjetých, do té doby neporažených eEriness, označit, byl sice docela vyrovnaný, Bende a spol. ale nakonec svoji neporazitelnost udržet nezvládli. ESuba sice po úvodní přesvědčivé výhře s Rogue nezvládla vyhrát s Hunterem do Warlocka, další klopýtnutí už ale nepřišlo, a výhrou 3:1 si tak banda kolem kapitána ecaa zajistila cenné tři body, které je posouvají výrazně blíž postupu.

 
Absolute Legendsvs.Gifted Gaming

Vanik  Česká republika
Valdaboy  Česká republika
Jarla  Česká republika
Vejvyk  Česká republika

Shaman
Druid
Rogue
Mage
Paladin

0:3

Rogue
Paladin
Mage
Warlock
Shaman

 Česká republika CptBoatsNHoes
 Slovensko Benko
 Španělsko Pepe
 Česká republika Kapr

To druhý zápas už tak zajímavý nebyl, především kvůli výkonu Absolute Legends v deckbuilding a pick/ban fázi. AL se totiž, nejspíše proto, že moc dobře věděli, že reálně nemají o co hrát, rozhodli vzít prakticky troll lineup, který jim před zápasem zajistil neskutečně malou šanci na výhru pohybující se pouze v jednotkách procent. Tuto výhodu zvládli Gifted Gaming bez problémů využít a výhrou 3:0 si zajistili pohodlné druhé místo v tabulce, z něhož by už měli zvládnout dojít k postupu.

 
Inside Gamesvs.Entropiq 

 Heki  Česká republika
Martim  Slovensko
Jobsad  Česká republika
Norwis  Česká republika

Warlock
Rogue
Druid
Priest
Paladin

3:2

Mage
Paladin
Rogue
Warlock
Druid

 Česká republika Faeli
 Česká republika Naruto21
 Česká republika Onekrigg
 Česká republika En1gma

Závěr streamu přinesl v pátém kole nádherný a velice napínavý zápas mezi Inside Games a Entropiq, což se vzhledem k tomu, že šlo o zápas, ve kterém bylo ve hře naprosto nejvíce, opravdu hodilo. Oba týmy si nejspíše byly vědomy toho, že pro postup potřebují opravdu každý možný bod, a tak se celé utkání roztáhlo nejen do pěti her, ale také do více jak dvou hodin, což mj. způsobilo, že jsme jeho záznam museli rozdělit na dvě části. Rozhodně to ale stálo za to, zápas to byl totiž divácky velmi atraktivní a přinesl i zajímavý příběh. Závěrečný souboj Paladina s Druidem totiž lépe zvládl první balíček pilotovaný IG, kteří se tak nejen sami velice přiblížili postupu, ale navíc poslali přední favority z Entropiq na 5. místo, odkud jim k postupu do play-off chybí výrazně více.

 
 
Inaequalisvs.nEophyte

Bpedack  Česká republika
Shaolin  Česká republika
Hydo  Česká republika
majsssster  Slovensko

Mage
Rogue
Druid
Paladin
Priest

0:3

Warlock
Druid
Shaman
Hunter
Paladin

 Česká republika Eratrion
 Česká republika StrawMan
 Česká republika Siki
 Česká republika Cocon

Mimo kamery si to tentokrát rozdali Inae a nEophyte, což byl, jak tomu tak u nestreamovaných zápasů bývá, nejspíše nejméně atraktivní zápas z celého kola. Důvod? Jednoduše to, že v něm ani jedna strana neměla moc o co hrát. Inaequalis nemohli bez jediné výhry na postup pomýšlet ani ve snu, a i když nEophyte na tom s alespoň jedním úspěšně zvládnutým kolem byli o chlup lépe, také dobře věděli, že jejich účast v play-off moc reálná není. To ale u Sikiho a spol. nezpůsobilo nečinnost, ba naopak, i tuto drobnou šanci chytli pevně za pačesy a suverénní výhrou 3:0 nejenže ještě pevněji usadili Inae zpět na dělené poslední místo, ale rovněž se o trochu blíže přiblížili postupovým místům. Ta nyní drží čtyři celky s 12 body, na které z posledních sil doléhají právě šestibodoví nEophyte ještě spolu s Entropiq. Šanci postoupit tyto celky stále mají, popravdě to ale s nimi moc nadějně nevypadá.

Tabulka po 5. kole soutěže
#Název týmuVP+/-B
1.eEriness41812
2.Gifted Gaming41712
3.CZC.eSuba41612
4.Inside Games41112
5.Entropiq23-16
6.nEophyte23-26
7.Absolute Legends05-100
7.Inaequalis05-100
Štítky: COOL HS liga
miluju videohry a hlavně ligu legend