Přejít k hlavnímu obsahu

COOL liga: Po předposledním kole stále není nic jasné + ZÁZNAMY

1. 6. 2020 | 14:25 Hearthstone
Minulý víkend přinesl konečně 6. kolo naší Hearthstone COOL ligy, a my už tak pomalu začínáme dostávat konkrétní informace o podobě smrtící rychlostí se blížícího play-off. Kdo si už postup stoprocentně zajistil? A jaké tři celky naopak budou bojovat o poslední dvě volná místa?
HS COOL liga
HS COOL liga
eErinessvs.Gifted Gaming

Zukys  Česká republika
Bende  Česká republika
Sajmonak  Česká republika
Hazarder  Česká republika

Warrior
Rogue
Mage
Paladin
Shaman

3:0

Rogue
Druid
Mage
Priest
Shaman

 Česká republika CptBoatsNHoes
 Slovensko Benko
 Španělsko Pepe
 Česká republika Kapr

Úvodní streamovaný zápas nabídl souboj dvou prvních celků, tedy Gifted Gaming a eEriness. Ty ale navzdory své vedoucí pozici stále neměly jasné místo v play-off, pro které se svými tehdejšími 12 body oba týmy potřebovaly alespoň jednu výhru. Na tu nakonec dosáhli hráči eEriness, kteří sice do utkání šli s lehce menšími šancemi na výhru, i tak ale zvládli potvrdit, že jejich úvodní čtyři výhry v řadě nebyly žádná náhoda, a v letošní sezóně je rozhodně třeba je brát jako hlavní favority na titul. To Gifted Gaming zase navzdory svým dosavadním sympatickým výkonů nemají jasné vůbec nic, k tomu se ale dostaneme až na závěr.

 
nEophytevs.Entropiq

Eratrion  Česká republika
StrawMan  Česká republika
Siki  Česká republika
Cocon  Česká republika

Hunter
Druid
Priest
Warrior
Paladin

0:3

Paladin
Mage
Priest
Druid
Shaman

 Česká republika Faeli
 Česká republika Naruto21
 Česká republika Onekrigg
 Česká republika En1gma

Druhý zápas na streamu naopak sestával ze souboje mezi jedinými dvěma celky s 6 body, tedy těmi, co sice na postup měly o trochu dál než první čtyřka, ale na rozdíl od poslední dvojice postoupit v případě dvou výher na závěr stále mohly. Jasné bylo, že tuto šanci už bude po utkání držet jen jeden celek, kterým se nakonec stali Faelim vedení Entropiq, kteří velice jistým a pěkným výkonem nEophyte rozdrtili poměrem 3:0. Jak se to ale s nimi a celkovým pravděpodobnostmi hypotetických podob play-off má? To podrobně rozebereme na závěr článku.

 
Inside Gamesvs.eSuba

 Heki  Česká republika
Martim  Slovensko
Jobsad  Česká republika
Norwis  Česká republika

Hunter
Warlock
Rogue
Mage
Paladin

3:2

Paladin
Warlock
Rogue
Druid
Mage

 Česká republika PoweR
 Česká republika Vlčák77
 Česká republika ecoo
 Česká republika Scruffy

V posledním streamovaném zápase opět oba týmy bojovaly o jistotu místa v play-off. Souboj mezi eSubou a Inside Games tak sliboval pořádnou a napínavou podívanou, kterou jsme nakonec také opravdu dostali. Oba týmy přišly v nejlepší formě a s evidentně obří chutí vyhrát, a utkání se tak protáhlo až na všech pět her, po kterých si body (a s nimi spojený postup dále) odnesli Inside Games. PoweR a spol. se tak navzdory tomu, že na začátku soutěže se drželi skoro na čele, aktuálně musí spokojit s "pouhým" třetím místem a nejistou budoucností. Právě mlhu ji obklopující už ale konečně jdeme nechat rozplynout.

 
Inaequalisvs.Absolute Legends

Bpedack  Česká republika
Shaolin  Česká republika
Hydo  Česká republika
majsssster  Slovensko

 

3:0
(kontumace)

 

 Česká republika Jarla
 Česká republika Valdaboy
 Česká republika Vanik
 Česká republika Vejvyk

Dostatečný prostor na rozbor potenciálních konsekvencí posledního kola nám dává fakt, že offstream souboj mezi dvěma posledními týmy se ve skutečnosti vůbec neodehrál, protože k němu AL odmítli nastoupit. Tím darovali bez boje body Inaequalis, a my se tak konečně můžeme pokusit zodpovědět na v HS COOL lize aktuálně nejpalčivější otázku – kdo postoupí do play-off?

Pojďme na to postupně a shrňme tedy na úvod to, kdo už postup jistý má. Takovéto týmy jsou, jak pozorný čtenář samozřejmě ví, dva, konkrétně jde o eEriness a Inside Games. To ale znamená jen jediné, tedy to, že dvě místa stále nejsou obsazená. Kdo do nich usedne? Jistě víme to, že jiné židle už delší dobu patří Inaequalis a Absolute Legends a s méně pohodlným posezením se nyní musí spokojit i nEophyte. A to nám nechává ve hře pouhé tři celky, totiž eSubu, Entropiq a Gifted Gaming. První a poslední jmenovaný mají sice o tři body lepší pozici, všechny tyto celky už ale s těmi dvěma zbylými hráli, a tak jisté opravdu nic není.

Jak to tedy může dopadnout? Hned na úvod můžeme poslat pryč možnost, kdy Entropiq, hrající v posledním kole s Inaequalis, prohrají, v takovém případě zkrátka ať už se jinak stane cokoliv postupují dále Gifted Gaming a eSuba. Co ale, když vyhrají? V tomto případě by se aktuální pořadí rovněž neměnilo, pokud spolu s tím vyhrají eSuba i Gifted Gaming, zajímavé to ale začíná být, když ne, protože pak už by záleželo na skóre. Možností je opravdu neskutečné množství, a tak lze tipovat, co se stane, jen těžko. Říci můžeme, že navzdory své nepříliš lákavě vypadající pozici mají Faeli a spol. na postup stále relativně velkou šanci, v případě jejich výhry by jim k tomu vlastně stačilo jakékoliv selhání Gifted Gaming či prohra rozdílem 0:3 od eSuby.

Tabulka po 6. kole soutěže
#Název týmuVP+/-B
1.eEriness511115
2.Inside Games51315
3.CZC.eSuba42512
4.Gifted Gaming42412
5.Entropiq3329
6.nEophyte24-56
7.Inaequalis15-73
7.Absolute Legends06-130
Štítky: COOL HS liga
miluju videohry a hlavně ligu legend