Přejít k hlavnímu obsahu

COOL liga: Poslední kolo rozhodlo o postupujících + ZÁZNAMY

8. 6. 2020 | 20:44 Hearthstone
Je to sice těžko uvěřitelné, ale naše Hearthstone COOL liga má za sebou opravdu celou základní část! Kdo z ní odešel jako vítěz a kdo jako poražený? To z velké části rozhodlo až poslední kolo, jehož shrnutí vám právě zde přinášíme.
HS COOL liga
HS COOL liga
Entropiqvs.Inaequalis

Faeli  Česká republika
Naruto21  Česká republika
Onekrigg  Česká republika
En1gma  Česká republika

Mage
Warlock
Warrior
Priest
Shaman

2:3

Mage
Rogue
Priest
Paladin
Shaman

 Česká republika Bpedack
 Slovensko majsssster
 Česká republika Shaolin
 Česká republika Hydo

Hned úvodní zápas byl tím nejpodstatnějším vůbec, své štěstí v něm totiž pokoušeli hráči Entropiq, kteří byli před startem posledního kola posledním celkem, co mohl ještě promluvit do podoby play-off. Pro to ale, i když ani to jim nic nezaručovalo jistě, potřebovali bezpodmínečně vyhrát, v čemž se jim snažili zabránit Inaequalis, o jejichž smutném osudu už bylo pár kol jisto. To ale majsssstera a spol. neodradilo od toho, aby ještě promluvili do závěru celé soutěže, což se jim nakonec povedlo opravdu výrazně. Ve vyrovnaném zápase totiž Faeliho výběr uspět nezvládl, a už po prvním zápase tedy bylo jasno o tom, že do play-off se vedle eEriness a Inside Games, kteří to měli jisté už kolo dopředu, podívají ještě eSuba a Gifted Gaming.

 
Gifted Gamingvs.Inside Games

CptBoatsNHoes  Česká republika
Benko  Slovensko
Pepe  Španělsko
Kapr  Česká republika

DH
Druid
Mage
Priest
Paladin

3:1

Warlock
Rogue
Priest
Mage
Shaman

 Česká republika Heki
 Česká republika Jobsad
 Slovensko martim
 Česká republika Norwis

Druhý zápas už se tedy hrál pouze pro čest, to ale naštěstí jeho účastníky nezlákalo k tomu ho vypustit. Inside Games i Gifted Gaming předvedli pěknou řežbu, ve které si hned na úvod s přispěním Demon Huntera připsali bod GG. Těm ho sice hned vzápětí IG Opět sebrali výhrou Rogue nad Druidem, následně už ale GG zvládli jak souboj svého Mága s Priestem, tak opačný matchup, a zajistili si tak tři body, díky kterým si mohli alespoň říci, že postup by je neminul ani v případě, že by Faeli a spol. vyhráli.  

 
nEophytevs.eSuba

 Eratrion  Česká republika
StrawMan  Česká republika
Siki  Česká republika
Cocon  Česká republika

Warlock
Druid
Paladin
Hunter
Shaman

1:3

Mage
Hunter
Paladin
Druid
Warlock

 Česká republika PoweR
 Česká republika Vlčák77
 Česká republika ecoo
 Česká republika Scruffy

Vůbec posledním vysílaným utkáním celé základní části se pak stalo to mezi nEophyte a eSubou. Ani v něm už o moc nešlo, to ale opět neubralo na diváckém zážitku, který byl klasicky špičkový. Jak eSuba, tak nEophyte evidentně stále měli chuť vyhrávat. Tu hned v prvních dvou hrách uspojila eSuba, a i když si následně dílčí vítězství připsali i v nEophyte, čtvrtá hra už PoweRovi a spol. neunikla, a body tak letěly do eSuby. A i když opět neměly už žádný reálný vliv na průběh soutěže, s největší pravděpodobností tento fakt alespoň trošičku zlepšil náladu hráčům Entropiq. Pro ně totiž znamenal to, že ani v případě své výhry by se nemohli radovat z postupu dále, a jejich zaškobrtnustí je tak zase nějak moc mrzet nemuselo.

 
eErinessvs.Absolute Legends

 Zukys  Česká republika
Bende  Česká republika
Sajmonak  Česká republika
Hazarder  Česká republika

Warrior
DH
Hunter
Paladin
Priest

3:0

Hunter
Rogue
Mage
Druid
Warlock

 Česká republika Jarla
 Česká republika Valdaboy
 Česká republika Vanik
 Česká republika Vejvyk

Mimo záře reflektorů pak všechny boje ve skupině uzavřeli eEriness a Absolute Legends, tedy před začátkem (a vlastně i poté) kola první a poslední celek tabulky. I když by se mohlo zdát, že to do role favoritů řadilo EE, opak je pravdou, AL vedeni jediným českým velmistrem Jarlou byli jednou z nejsilnějších sestav celé soutěže, akorát jim úplně nepřálo štěstí. Jako silní adepti na výhru ale Zukys a spol. do zápasu stejně šli a to právě díky tomu, že Absolute Legends se doposud nedařilo. To je totiž dovedlo k jakési rezignaci na soutěž, a už v pátém kole, do něhož šli poprvé s nulovými šancemi na postup, tak zvolili velice podivné balíčky, s nimiž moc velké šance na výhru neměli. V kole šestém pak dokonce vůbec nenastoupili, a i když to se tentokrát nestalo, opakoval se scénář z kola číslo šest. eEriness tak měli více jak 90 % na výhru, a bez problémů si tak po třech hrách zajistili tři body.

Tabulka po 7. kole soutěže
#Název týmuVP+/-B
1.eEriness611418
2.CZC.eSuba52715
3.Gifted Gaming52615
4.Inside Games52115
5.Entropiq3419
6.Inaequalis25-66
7.nEophyte15-76
7.Absolute Legends07-160
Štítky: COOL HS liga
miluju videohry a hlavně ligu legend