Přejít k hlavnímu obsahu

Čtyřnásobní mistři ČR se vrací do akce! Dev7l a queztone by si spolu měli zahrát za Sampi

19. 1. 2021 | 09:00 Counter-Strike 2
Několik let v řadě patřili Dev7l a queztone k tomu úplně nejlepšímu, co domácí scéna nabízela. Bok po boku vyhráli v barvách tří různých organizací hned čtyři mistrovské tituly a v profesionální éře eXtatus se dokonce dostali do nejlepší světové třicítky. Oba jsme minulý rok na scéně v podstatě neviděli, ale nyní se s největší pravděpodobností vracejí v plné síle.
eXtatus
eXtatus

V době konání loňského MČR už se šuškalo, že se sestava Sampi.Tipsport po turnaji rozloží a hráči si půjdou různými cestami. Nepostup ze skupiny na tomhle konci nic nezměnil, takže i tady probíhala velká proměna. Vedení si nakonec ponechalo dva základní pilíře, Marka 'kinzo' Bílka a Martina 'Pechyn' Pechouška. O druhého jmenovaného byl zájem od konkurence, ale ten se i bez svého parťáka Frageda nakonec rozhodl zůstat.

Už od prosince se hovořilo především o tom, že by do Sampi mělo přijít zkušené duo Patrik 'Dev7l' Stuchlík a Richard 'queztone' Strnátko. Dlouholetí parťáci a čtyřnásobní mistři ČR nebyli na scéně v loňské sezóně vidět a zejména queztone si dával herní pauzu. Nyní jsou však oba připraveni se v plné síle vrátit. O pátém hráči se již v prosinci nejvíce mluvilo o Vítu 'noobiq' Pohlotovi, který je po rozpadu Eclot Gaming volným hráčem. Tuto pětici nyní potvrdila registrace do nové sezóny ligy ESEA Advanced, kde noobiq převzal slot od ECLOT. V sestavě kvůli pravidlům figuruje i Filip 'K1-FiDa' Dvořák, ten však s týmem mimo tuhle mezinárodní soutěž působit nebude.

Podle všech informací spolu tým již několik týdnů trénuje a nové složení se tedy zřejmě osvědčilo. Žádná jiná jména totiž od začátku ledna už ve spojitosti se Sampi nepadla. Poohlížet se však organizace stále bude muset po novém kouči, protože podle ESEA profilu Entropiq míří bývalý kouč d0di právě na tuto adresu. Základní pětice i přesto získá oproti loňskému složení neskutečnou porci zkušeností, otázkou však zůstává, jak na tom budou Dev7l a queztone přímo na serveru, což je největší otazník zajímavé vypadající sestavy. Od rozpadu jádra nEophyte / eXtatus / Gunrunners se potkali pouze v týmu Moops, Dev7l si kromě toho zahrál s evropským mixem na V4 Future Sports Festivalu a queztone se na MČR 2019 představil v barvách Inside Games. Všechno to byly menší role, zatímco tohle pro ně bude dlouhodobý úvazek. Sampi totiž nadále půjdou profesionální cestou.

Sampi.Tipsport pro rok 2021, pokud se vše potvrdí:

 Česká republika Marek 'kinzo' Bílek
 Česká republika Martin 'Pechyn' Pechoušek
 Česká republika Patrik 'Dev7l' Stuchlík
 Slovensko Richard 'queztone' Strnátko
 Česká republika Vít 'noobiq' Pohlot

Štítky: Sampi
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.