Přejít k hlavnímu obsahu

Čtyřnásobný nejlepší trenér LCS se po čtyř a půl letech loučí s Cloud9

15. 9. 2020 | 10:15 League of Legends
Bok "Reapered" Han-gyu končí na lavičce Cloud9. Přišel před letním splitem v roce 2016 a rychle se zapsal mezi nejlepší trenéry v LCS. V Americe se za devět odtrénovaných splitů vždy umisťoval v nejlepší trojici v hlasování o nejlepšího trenéra a čtyřikrát ji celou ovládl. První a poslední titul získal až letos na jaře.
Reapered
Reapered

Reapered byl dlouho uznávaným hráčem a dlouho byl považován za velkou hvězdu v rodné Jižní Koreji, kde reprezentoval i SKT T1, se kterými ovládl IEM Cologne v roce 2012. Po konci hráčské kariéry se dal na trénování a po půlroční epizodě v čínských Edward Gaming se usadil u severoamerických Cloud9. S týmem se dostal dokonce čtyřikrát na světový šampionát, kde pomohl dosáhnout největších úspěchů. Právě on totiž Cloud9 dvakrát dovedl do čtvrtfinále a v roce 2018 dokonce do semifinále. Loni se C9 stala osudnou těžká skupina s Griffin a G2 Esports. 

Právě letošní rok přinesl pro Reapereda dvě poprvé, jedno pozitivní a jedno negativní. Na jaře totiž Cloud9 po dlouhých letech konečně pozvedli nad hlavu pohár mistrů Ameriky, v létě ale přišel nečekaný výkonnostní pokles a tým nakonec ani nepostoupil na Worlds, kde korejský kouč v barvách C9 chyběl poprvé za své dlouholeté angažmá. Konec v týmu si rozhodně Reapered představoval jinak, protože Cloud9 dlouho vypadali, jako jasně nejlepší tým v Severní Americe, ale nakonec je v play-off přehrály celky FlyQuest a TSM.

Podle všeho se Reapaered kariéry v League of Legends vzdát nechce a uvidíme, kam ho vítr zavane. Za svůj čas v Cloud9 musel přetrpět velké změny v sestavě, jelikož mu odešly v té době velké hvězdy jako Jensen, Svenskeren, Smoothie či Impact. Naopak mnohým hráčům výrazně pomohl a jedním z příkladů je určitě Svenskeren, který do Cloud9 přišel po dehonestující sezóně v TSM, ale pod Reaperdem se dostal znovu do formy a nakonec získal i ligovou cenu MVP hráče splitu. Podobný příběh za sebou má i Zven, který se na jaře zařadil mezi nejlepší hráče ligy, ale poté se svezl na letních výkonech celého týmu.

Štítky: lcs, Reapered, Cloud9