Přejít k hlavnímu obsahu

CzechCloud a Pokrovac: Hearthstone zabíjí sám sebe

4. 11. 2019 | 20:20 Hearthstone
Samsung MČR v Hearthstone začíná již tento pátek. Ještě před startem turnaje jsme si na rozhovor vzali všechny castery, na úvod odpovídala první dvojice ve složení Pokrovac, CzechCloud. Jak vnímají aktuální stav hry? A kdo má podle nich největší šanci na výhru?
CzechCloud + Pokrovac
CzechCloud + Pokrovac

Šestnáct hráčů, dva herní dny. Jak se na Samsung MČR mobile těšíte?

Cloud: Já teda moc ne, protože MČR je pro mě stejně jako každý rok těžce pracovní záležitost. Doufám, že si stihnu letos během těch nabitých třech dní dát aspoň jeden oběd.

Pokrovac: Nelidsky.

HS se nebude hrát po celou dobu akce, ty si tak CzechCloude stihneš od castit i Fortnite. Co tě na této battle royale hře láká?

Cloud: Upřímně, beru to jako výzvu a taky jako osobní rozvoj. V komentování Hearthstone se už není kam rozvíjet a chci zkusit taky něco jiného a je tady spousta her, které ještě stále komentátory obsazené nejsou, jako jsou třeba TFT, MTGA, Warcraft 3 a další. No a protože tohle byla tento rok už několikátá nabídka jít castit Fortnite turnaj, rozhodl jsem se to přijmout a uvidíme, jak se to podaří.

Ani Pokrovac neměl být původně oddaný pouze Hearthstone, ty ses totiž kvalifikoval na MČR v Teamfight Tactics, ze kterého ses nakonec kvůli castění rozhodl odejít. Věnuješ vůbec hraní HS nějaký čas, nebo všechen investuješ do TFT?

Pokrovac: Abych byl upřímný, HS jsem dokonce odinstaloval, ale chci si dát na MČR castění, právě proto, že by to teoreticky mohla být poslední šance, ale uvidím, jak se vše vyvine příští rok.

Když už jsme u jiných her, co říkáš na Legends of Runeterra, Cloude. Myslíš, že by to mohla být pro HS vážná konkurence?

Cloud: Zkrátím to a řeknu, že ano. Klient v alpha verzi je daleko lepší než ten v HS v jeho aktuálním stavu po šesti letech a jediné, co může potenciální hráče odradit, je svět Runeterry (League of Legends) a daleko výraznější animace. Navíc si myslím, že Hearthstone už konkurenci má a to je jejich vývojový tým, který každý rok hru zabíjí víc a víc.

Pokrovac: Taky si myslím, že HS je největší konkurence pro sebe sama, ta hra dělá tolik špatných rozhodnutí, až mi přijde, že každým rokem se topí víc a víc. Byla jen otázka času, než přijde nějaká jiná dobrá karetní hra a převezme otěže, a velmi doufám, že to bude právě Runeterra.

Zpátky k Hearthstone, tento víkend byla oznámena nová expanze. Co na ni říkáte?

Cloud: Až na výjimky, jako jsou Sidequesty, vypadá naprosto strašně a upřímně jsem rád, že ji na MČR nakonec neuvidíme, protože by to skončilo mirrorem Galakrondů v každém zápase. Normálně nejsem tak negativní, ale s touhle expanzí jsem si naprosto jistý tím, že vývojáři neví, co dělají. Kdybychom chtěli hrát hru, kde bude každý zápas stejný, tak si můžeme jít zahrát Magic, kde tak 80% hráčů potom, co Wizards zabanovali Field of the Dead, hraje Oka.

Pokrovac: Viděl jsem ji s Cloudem a nelíbí se mi design kolem legend, to dává hře strašnou nekonzistenci, takže za mě nic moc.

Samsung MČR mobile 2019

Jakou metu od MČR čekáte?

Cloud: Žádná překvapení plus signature decky od každého karbaníka. Scruffy bude určitě hrát Shirvallah Paladina a třeba ecoo zase Vessina Shamana. Očekávám bez výjimky to samé, co se hraje teď na všech LHS turnajích.

Pokrovac: Já bych hrozně chtěl vidět trochu originality, nějaký pěkný control, který nikdo jiný takhle nehraje jako zastara. Musím ale říct, že s tím, jak to dnes jde, už to na rozdíl od dřívějška není tak moc možné. Navíc hráči taky začali až moc opisovat od Grandmasters.

Takže kdybyste se sami zúčastnili, s jakými čtyřmi balíčky byste do boje o titul šli?

Cloud: Quest Druid, Tempo Rogue, Combo Priest, Evolve Shaman.

Pokrovac: Tyhle otázky moc nemám rád, protože abych odpověděl správně, musel bych dlouho testovat. Ale nějaké nápady, co bych si vzal a také rád viděl? Jak už jsem zmiňoval, byla by to velká originalita – Control Warrior, pomalejší Reno Paladin, Combo Priest, protože je nuts, a asi nějaký aggro jako Roguna.

Vy jste oba odkomentovali i některé turnaje během kvalifikační sezóny, víte tudíž, co máte od účastníků očekávat. Kdo podle vás tedy dosáhne na úspěch?

Cloud: Tohle je asi druhé nejlepší MČR na kvalitu hráčů (snad jenom loňské s Járou bylo lepší), takže vybrat favorita je strašně těžké, ale vsadil bych si na staré páky – Matty, Scruffy, Pardub, Faeli, m1lan. A pokud bych měl vybrat někoho z nováčků, tak by to byli určitě Vlčák s Kaprem.

Pokrovac: Já osobně říkám Vlčák, ale je tam pár dalších dobrých a nějací, o nichž nic nevím, takže doufám, že na MČR zažiji krásné překvapení.

Hrát se bude klasicky na velké stage. Nemyslíte, že by mohla zvlášť u těch, pro které půjde o premiérové MČR, hrát nepříjemnou roli tréma?

Cloud: Koncentrace je důležitá a je to součástí skillsetu každého dobrého hráče. Kdo zaváhá a bude nervózní, tak bude v sobotu odpoledne sedět v publiku.

Pokrovac: Je to samozřejmě extrémní rozdíl oproti online hraní a je důležité, aby to hráč trénoval, ideálně přes turnaje. Ale pokud nemá tuhle možnost, tak je nejvíc ideální vystavovat se situacím, při kterých je velmi nervozní, a překonávat je!

A na závěr – kdybyste měli popsat MČR pěti slovy, jaká by to byla?

Cloud: Mobilní závěr sezony v Brně. 

Pokrovac: Bengoro, dominance, radost, krev a pot.

Samsung MČR mobile 2019

Čtvrtý ročník Samsung Mistrovství ČR v mobilních hrách nabídne klání ve Fortnite, Clash Royale a Hearthstone. Pokud chcete vidět v boji o český titul největší domácí hvězdy, tak v Brně nemůžete chybět! Vstupenky jsou již v prodeji ve čtyřech kategoriích, více najdete na stránkách mcrmobil.cz.

miluju videohry a hlavně ligu legend