Přejít k hlavnímu obsahu

CZ/SK v zahraničí: Humanoid obehrál hvězdy, Freeze je ve formě

10. 6. 2019 | 00:45 League of Legends
Domácích hráčů v zahraničních ligách už je opravdu hodně a proto vždy jednou za čas vyjde přehled o tom, jak se komu daří a koho kdy uvidíme v akci.
SPY Humanoid
SPY Humanoid

LEC: Patrik i Humanoid padli proti G2

V pátek a sobotu se odehrál první týden evropské nejvyšší ligy. Obě české tváře jej zakončily se skóre 1:1. Origen i Splyce narazili na G2 Esports, ale oba dva předvedli velmi slušné výkony. Humanoid zvládl v souboji jeden na jednoho porazit Jiizukeho z Team Vitality a dokonce i nejlepšího hráče MSI 2019 - Capse z G2. Patrik v první hře splitu získal dokonce cenu MVP díky bezchybnému výkonu za Sonu (12/0/7). I v neděli předvedl se svým Ezrealem velmi solidní výkon, který korunoval úžasným outplayem, které se od ADC hráče jen tak nevidí.

LVP SuperLiga: Freeze se dostal k Dravenovi

V prvním týdnu španělské ligy se Freeze v obou zápasech dostal do základní sestavy MAD Lions. Nutné zmínit tento fakt je proto, že jeho konkurentem je jeden z nejlepších střelců mimo LEC, Samux. Za Xayah (3/0/5) i Dravena (5/1/5) se mu podařilo jasně převýšit své konkurenty a přičítá se mu velký podíl na vítězstvích nad Origen BCN i x6tence. Denyk s Vodafone Giants v prvním týdnu vyhrál nad G2 Heretics, ale následně podlehl svému bývalému týmu Penguins. 

Pondělí 10. června
GIAVodafone Giantslogo std.png18:00EMonkeyzlogo std.pngeMz
G2HG2 Hereticslogo std.png19:00S2V Esportslogo std.pngS2V
TQTeam Quesologo std.png20:00Penguinslogo std.pngPGM
MRSMovistar Riderslogo std.png21:00MAD Lions E.C.logo std.pngMAD
OGBOrigenlogo std.png22:00X6tencelogo std.pngx6
Středa 12. června
MADMAD Lions E.C.logo std.png18:00Penguinslogo std.pngPGM
eMzEMonkeyzlogo std.png19:00Movistar Riderslogo std.pngMRS
OGBOrigenlogo std.png20:00G2 Hereticslogo std.pngG2H
S2VS2V Esportslogo std.png21:00Team Quesologo std.pngTQ
x6X6tencelogo std.png22:00Vodafone Giantslogo std.pngGIA

TCL: Eren s Tarkym se skóre 1:1

Team AURORA Eren

S neutrálním skóre zakončily 1. týden turecké ligy týmy AURORA s Erenem i Galakticos s Tarkym. První den oba čeští zástupci zaznamenali porážku, ale ve druhém hracím dni se oběma velmi dařilo a Eren dokonce získal perfektní KDA 5/0/8 za Jayce. V hlasování o nejlepšího hráče zápasu pak zaostal o pouhé 4 procenta (39 % vs. 35 %) za junglerem Mojitem. Další týden českého supporta Tarkyho čeká souboj s účastníkem posledního MSI - 1907 Fenerbahce.

LFL: Neonovi Misfits se osamostatnili na 2. místě

Po šesti odehraných hrách má tým Misfits Premier na kontě 5 výher a jedinou porážku, díky čemuž se jasně osamostatnil na druhém místě francouzské ligy. V úterý od 21:00 čeká tým slovenského střelce zápas proti Team LDLC, který jediný v lize ještě drží neporazitelnost. Neon jde do klíčového zápasu v nejlepší formě a jeho hry za Dravena (7/3/5) a Ezreala (18/7/5) si soupeři budou muset pořádně zanalyzovat. 

LFL Summer Split 2019

#TýmSkóre
1Team-LDLClogo std.pngTeam-LDLC6 - 0
2Misfits Gaminglogo std.pngMisfits Premier5 - 1
3Aaalogo std.pngagainst All authority3 - 3
3Team MCESlogo std.pngTeam MCES3 - 3
3Team Vitalitylogo std.pngVitality.Bee3 - 3
6GamersOriginlogo std.pngGamersOrigin2 - 4
6ROG Schoollogo std.pngROG Esport2 - 4
8Solarylogo std.pngSolary0 - 6

GLL: Kamilius a jeho WLGaming bojují o EU Masters

Slovenský support Kamilius zamířil po odchodu z eSuby do Řecka, a ve zdejší lize zatím s WLGaming drží skóre 4:2, což znamená dělené druhé místo. Ligu zatím vede Greek Regenesis, který neztratil jedinou hru. Dreedy se v průběhu týdne dohodl se svým týmem Outlawz na ukončení spolupráce a v lize ho již vídat bohužel nebudeme.

Německo: Začal ESL Meisterschaft a SINN League

Carzzy BIG Clan

Na německé scéně se pohybují hned pětice domácích hráčů, kterým ale zatím boj o European Masters neodstartoval. V lize od ESL se hraje systémem bo2 a nejlépe se zatím dařilo Sawyorovi, který s OP Innogy porazil německou divizi Unicorns of Love. Carzzy a jeho BIG remizoval s Ad Hoc Gaming, za který nastoupili třeba MrRalleZ a Gilius. Prohru bohužel zaznamenal toplaner Robocop, který s 1860 Penta nestačil na mousesports. BadPie Hiro se svými týmy působí pouze v druhé lize a podle očekávání své zápasy zatím jasně vyhrávali. 

Všichni čeští zástupci bojují také v rámci SINN League, kde však v nejvyšší divizi figuruje pouze BIG s Carzzym. V druhé lize se nejlépe daří toplanerům (BadPie a Robocop), kteří se bez prohry drží na děleném prvním místě skupiny. Na místech blízko k promotion turnaji se drží i Sawyor s OP Innogy. Vůbec se naopak nevede Hirovi, jehož GamerLegion se skóre 0:3 postupně ztrácí šance na postup do vyšší divize.

PG Nationals: MakeItBetter a jeho QLASH zatím bez porážky

PG Nationals 2019

V italské lize začal letní split a MakeItBetter se se svým QLASH drží po boku Racoon a Outplayed na první příčce se skóre 3:0. Už v pondělí čeká právě QLASH proti Racoon klíčový duel neporažených. Slovenský midař bojuje s týmem i v ESL Vodafone Championship 2019, ve kterém zatím drží druhé místo. To zaručuje postup do play-off fáze.

Zoir míří do balkánského regionu

Michal "Zoir" Zíka se v letním splitu v rámci ERL ukáže v týmu ASUS ROG ELITE, který má za sebou i účast na EU Masters. Liga mu však ještě nezačala, takže se s týmem může plnohodnotně připravovat na ligovou sezónu.