Přejít k hlavnímu obsahu

CZSK v zahraničí: Úspěchy v LEC, spoustu našich legionářů bojuje o play-off

7. 7. 2020 | 01:06 League of Legends
Po delší době je tu další přehled o počínání českých a slovenských zástupců v zahraničních ligách a soutěžích. Dokonce i Schalke v čele s Neonem dosáhli na první vítězství a enormní množství našich reprezentantů se nyní drží velice slušně ve hře o EU Masters.
Neon Dreams
Neon Dreams

 Evropa LEC: Neon pomohl Schalke k první výhře, Patrik zničil G2

Perfektní týden má za sebou Patrik, který s EXCEL dokázal dvakrát zvítězit, a tím se výrazně posunul v boji o play-off. Český střelec zazářil hlavně za Apheliose proti G2, když předváděl naprosto šílené playe a připsal si třetí MVP ocenění v letním splitu. Vůbec první výhru v letním splitu má na kontě Schalke 04, kterým k překvapivé výhře nad Fnatic pomohl i slovenský plejer Neon. MAD Lions (Carzzy a Humanoid) se stále drží na čele tabulky, ale v sobotním zápase po delší době klopýtli a prohráli s Misfits. 

 Německo Německo: Jako na horské dráze

Pokud by se měly výkony česko-slovenských zástupců v Německu k něčemu připodobnit, bylo by to zřejmě "jako na horské dráze". Přesně tak totiž působí aktuální výsledky našich borců. Třeba Kamilius a Freeze minulý týden dokázali dominantně přehrát GamerLegion, ale následně podlehli konkurentům v boji o TOP 2 z Unicorns of Love. V Německu zkrátka v současnosti působí hned několik vysoce kvalitních týmů, o čemž svědčí třeba až 8. místo v podání hvězdného týmu mousesports, který přitom zatím má stále slušnou bilanci 4 výher a 5 proher. Zoiren a jeho mYinsanity zatím do bojů o čelo tabulky nezasahuje. Ve středu žebříčku druhé ligy se drží support MjrDee, do play-off má ve třetí lize nakročeno BadPie. Naopak se nedaří Inspirovi, který s Recast Gaming ve skupině zatím získal jen dva ze šesti bojů a postup se tak vzdaluje.

 Španělsko Španělsko: Robocop pomohl zlomit sérii proher

Po třech vítězstvích přišly pro eMonkeyz tři porážky a o to důležitější byla výhra nad ⁠UCAM Esports Club, kterou si Robocop odsloužil za Malphita se skóre 2/2/16.

 Polsko Polsko: PRIDE stále bez výhry

Dvojice solo-lanerů v polské Ultralize zažívá velmi špatné období. Garp a Proker s týmem PRIDE totiž aktuálně mají na kontě osm proher z osmi zápasů. Z celkové osmičky týmů v nejvyšší polské lize však postupuje do play-off hned šest celků, takže šance na comeback stále žije, ale výsledkový progres musí začít co nejdříve.  

 Velká Británie  Švédsko  Finsko  Dánsko  Norsko  Island Severní Evropa: Erenův Tricked zatím přehrává Dreedyho Barrage

Ve stejné skupině NLC spolu zápolí Eren a Dreedy. Mezitím co Eren s Tricked Esport podlehl jen Fnatic Rising, Dreedy s Barrage má na kontě zatím pouze jedno vítězství. Cílem je uhrát alespoň čtvrté místo a postoupit ze skupin, což je stále velmi reálné. Oba naše zástupce čeká ještě 6 her, ve kterých se může celkové pořadí ještě výrazně měnit.

 Řecko Řecko: Sirinox i Pavkyn mají jisté play-off

Českým hráčům v to řecké lize zatím jde velmi slušně a zejména Sirinoxovy ambice na EU Masters začínají nabývat velmi reálných obrysů. Se svými Game Changers totiž nedávno porazil i lídry ligy z Intrepid Fox Gaming a drží se na druhém místě tabulky. Ani jungler Pavkyn si nevede vůbec zle a do play-off by měl s týmem Gamespace MCE postoupit ze čtvrtého místa.

NLC

 Itálie Itálie: OMON se pomalu chystá na play-off

Midlaner OMON, kterého jsme měli možnost na domácí scéně sledovat pod přezdívkou Motýlek, nejspíš postoupí do play-off v italské lize PG Nationals ze šestého místa. Pokud chce ale tým bojovat o EU Masters, čeká ho ještě dlouhá cesta, jelikož má Cyberground před posledním dvojkolem na kontě 4 výhry a 8 porážek.

 Belgie Belgie: Goksi v těsném boji o TOP 4

Belgickou ligu se vyplatí sledovat díky slovenskému junglerovi Goksimu. Ten s Aethra Esports bojuje o místo v nejlepší čtyřce, které znamená postup do play-off. V cestě za EU Masters je nejdále tým Sector One, který region reprezentoval i na jaře a narazil až v baráži o hlavní část.

 Srbsko Balkán: Speedy s ASUS ROG ELITE stoupá tabulkou

Věhlasný tým ASUS ROG ELITE si prošel před letním splitem obrovskou proměnou a sestavu nyní tvoří zejména mladší, nebo méně prověření hráči. Po úvodních prohrách tým začíná své výkony postupně zlepšovat a v pondělním zápase to dokonce stačilo na vítězství proti jednomu z papírově silnějších týmů SuppUp eSports. Speedyho svěřenci tak ukazují, že se s nimi v boji o play-off musí počítat.

 CZSK hráči v zahraničí
JménoRoleTýmLiga
Czech Republic Marek "Humanoid" BrázdaMidMAD Lionslogo std.png MAD LionsLEC 2019.png LEC
Czech Republic Matyáš "Carzzy" OrságAD CarryMAD Lionslogo std.png MAD LionsLEC 2019.png LEC
Czech Republic Patrik "Patrik" JírůAD CarryExcel Esportslogo std.png EXCELLEC 2019.png LEC
Czech Republic Petr "Denyk" HaramachSupportMisfits Gaminglogo std.png MisfitsLEC 2019.png LEC
Czech Republic Ondřej "Robocop" SkleničkaTopEMonkeyzlogo std.png eMonkeyzSLO2019logo.png  Španělsko
 Slovensko Matúš "Neon" JakubčíkAD CarryFC Schalke 04 Esportslogo std.pngFC Schalke 04 EvolutionPrime Leaguelogo square.png Německo
Czech Republic Aleš "Freeze" KněžínekAD CarryAd hoc gaminglogo std.png Ad Hoc GamingPrime Leaguelogo square.png Německo
 Slovensko Kamil "Kamilius" KošťálSupportAd hoc gaminglogo std.png Ad Hoc GamingPrime Leaguelogo square.png Německo
Czech Republic Michal "Zoiren" ZíkaMidMYinsanitylogo std.pngmYinsanityPrime Leaguelogo square.png Německo
Czech Republic Šimon "OMON" ŘíháčekMidCyberground Gaminglogo std.pngCyberground EsportsPG Nationals 2020 Logo.png Itálie
Czech Republic Michal "Sirinox" VeitAD CarryGame Changerslogo std.pngGame ChangersGreek Legends League logo.png Řecko
Czech Republic Pavel "Pavkyn" MyslivečekJungleGamespace Mediterranean College Esportslogo std.pngGamespace MCEGreek Legends League logo.png Řecko
 Slovensko Jakub "Goksi" GogaJungleAethra Esportslogo std.pngAethra EsportsBelgian League.png Belgie
Czech Republic Libor "Proker" KrálMidPRIDE (Polish Team)logo std.pngPRIDEUL2020 logo big.png Polsko
Czech Republic Jakub "Garp" NovotnýTopPRIDE (Polish Team)logo std.pngPRIDEUL2020 logo big.png Polsko
Czech Republic Nguyễn "Eren" Đức AnhMidTricked Esportlogo std.pngTricked EsportsNLC 2020.png Severní Evropa
Czech Republic Jakub "Dreedy" ViceníkTopBarrage Esportslogo std.pngBarrage EsportsNLC 2020.png Severní Evropa
Czech Republic Dominik "Speedy" HanusTrenérASUS ROG ELITElogo std.pngASUS ROG ELITEEBL Logo.png Balkán
Czech Republic Hoang "Welcom" QuanTopJustforfunlogo std.pngjustforfunBaltic Masters.png Pobaltí
Czech Republic Jan "fremutO" FremutTrenérBulldog Esportslogo std.pngBulldog EsportsLVP UKLC logo.png Velká Británie
Czech Republic Ondřej "MjrDee" HrnečekSupportAequilibritas E-Sportslogo std.pngAequilibritas E-SportsPrime Leaguelogo square.png Německo (2. liga)
 Slovensko Nicolas "BadPie" MihalikTopSparx Esportslogo std.pngSparx EsportsPrime Leaguelogo square.png Německo (3. liga)
Czech Republic Jiří "Inspire" ZoufalýMidRecast Gaminglogo std.pngRecast GamingPrime Leaguelogo square.png Německo (3. liga)