Přejít k hlavnímu obsahu

ROZHOVOR: Hráčem června se stává Humanoid

6. 7. 2020 | 11:12 League of Legends
V letošním roce jsme na našem webu zavedli novou rubriku a každý měsíc vyhlašujeme nejlepšího hráče z Česka a Slovenska. Za červen se nejlépe prezentoval Marek "Humanoid" Brázda, který jako midlaner MAD Lions svému týmu výrazně pomohl k aktuální první příčce v nejvyšší evropské lize ve hře League of Legends.
Humanoid Rozhovor
Humanoid Rozhovor

Jak bys obecně shrnul současné období, kdy se vám s týmem daří držet na čele tabulky LEC?

Myslím si, že jsme na vrcholu tabulky zaslouženě. Podle mě jsme aktuálně s G2 Esports asi nejlepší dva týmy v Evropě, ačkoliv se G2 výsledkově zatím tolik nedařilo.

Ceníš si, že jsi byl Hráčem měsíce z celého spektra domácího esportu zvolen právě ty?

Určitě to pro mě znamená hodně. Myslím si, že tuto cenu by si klidně zasloužili i další LOLkaři Carzzy nebo Patrik, protože oba hrají v LEC hodně dobře.

Sám jsi v úvodních sedmi zápasech získal hned třikrát cenu MVP zápasu. Jak jsi spokojený se svým dosavadním individuálním výkonem?

Zatím spokojený jsem. V letním splitu jsem si začal o dost víc věřit a myslím si, že jsem v současnosti minimálně TOP 2 midlaner v Evropě. Jako největšího konkurenta považuji stále Capse, ostatní hráči mi přijdou průměrní nebo podprůměrní a měl bych je přehrávat.

Pomohl tvým výkonům i celkový progres týmu?

Rozhodně ano. Tento split se můžu daleko více soustředit jen sám na sebe, protože spolu hrajeme přes půl roku a ty týmové základy máme zvládnuté. Co se týče shotcallingu, tak ten máme nějak rozdělený mezi všechny hráče v týmu, a také proto je pro mě daleko jednodušší soustředit se jen na své mechaniky. 

Co říkáš obecně na aktuální úroveň LEC? 

Popravdě si myslím, že úroveň týmů v LEC tento split tak velká není. Obzvlášť Fnatic aktuálně nejsou v nejlepší formě, takže vlastně ubyl jeden TOP tým a není tu tak velká konkurence.

Jak moc ovlivňuje koronavirový stav soutěž LEC a konkrétně váš tým?

Myslím si, že LEC tato situace moc neovlivňuje. Hrát z domova nebo ze studia pro nás není zas takový rozdíl. Já věřím, že Worlds budou, a to je pro mě i pro celý tým ten hlavní cíl. V minulém roce to totiž byla velká zábava a chtěl bych to letos zažít znovu.

Humanoid

Jak podle tebe dopadne letní split LEC?

Split dopadne tak, že ve finále budou MAD Lions a G2. Zbytek pro mě není důležitý. 

V průběhu jara jste spolu s Carzzym tvořili pro MAD Lions spoustu kontentu. Užíváš si natáčení, nebo to je pro tebe spíš povinnost?

Natáčení jsem si užíval, ale před letním splitem jsme ukončili spolupráci s naším media týmem, takže už kontent bohužel nebude.

Díky za rozhovor! Chtěl bys něco vzkázat česko-slovenským fanouškům?

Díky všem za podporu, hoďte mi follow na Twitteru.