Přejít k hlavnímu obsahu

Další charitativní stream je tu, Dream Stream od CZC.cz. Tentokrát na boj proti šikaně

20. 12. 2020 | 22:21 Všechny hry
GEEKové z internetového obchodu CZC.cz už zítra pořádají online charitativní stream Dream Stream. Stream si za cíl vytyčil podporu rozšíření online aplikace proti šikaně do více než 600 škol v ČR. Těšit se můžete na známé osobnosti a také soutěže!
Dream Stream
Dream Stream

Šikana je závažné téma a bohužel se nevyhýbá ani internetovému prostředí. Naštěstí existují organizace, které se jí zabývají, jako právě projekt Nenech to být. Sledující budou moci přispívat přes dárcovskou platformu Donio na sbírku pro Nadační fond Nenech to být. Fond stojí za mobilní aplikací NNTB. Kdo přispěje, pomůže rozšířit online schránku důvěry „Nenech to být“ do několika stovek škol. 

Nenech to být je nadační fond, založený třemi středoškoláky a tvůrci online schránky důvěry NNTBB. Od svého spuštění před třemi roky se do této platformy zapojilo 1800 škol, děti jejím prostřednictvím odeslaly na 6000 upozornění na šikanu, kyberšikanu, sexuální obtěžování, vydírání a další možná trápení. To jen napovídá, o jak důležitou záležitost se jedná. 
 
Streamovat se budou známé tituly jako Minecraft, FIFA 21, Mafia Definitive Edition, nebo všemi očekávaný Cyberpunk 2077. Těšit se můžete třeba na herce Lukáše Hejlíka, který je zároveň ambasadorem celého zmíněného projektu, a další známá jména, jako jsou Martin Rota, Naomi Adachi, Martin Malý, známější pod jménem AtiShow, nebo Pedro. 

AtiShow
AtiShow
: CZC.cz

Aby toho nebylo málo, organizátoři lákají také na soutěže o moc pěkné ceny. Exkluzivně můžete vyhrát i nejnovější generace horních konzolí – PlayStation 5 a Xbox Series X, které jsou v současnosti beznadějně vyprodané, ale také herní notebook Dell nebo herní set značky CZC Gaming. 

“Letošní rok byl náročný pro všechny, proto jsme i my společně s našimi zákazníky pomáhali, kde se dalo. A máme radost, že se nám třeba ve sbírce pro rodiče samoživitele podařilo během roku vybrat téměř tři miliony korun. Charitativní stream pro NNTB s atraktivními soutěžemi bude letošní tečkou a malým poděkováním pro všechny naše fanoušky a zákazníky,” říká Martin Duda, marketingový ředitel CZC.cz.

Martin Rota
Martin Rota
: CZC.cz

A kdy to všechno vlastně odstartuje? Již zítra, 21. prosince 2020, od 18:00! Stream budete moci sledovat na klasických platformách, jako jsou Facebook, YouTube nebo Twitch kanály CZC.cz, krom toho ale bude dostupný také na MALL.TV. Pro zajímavost, ta nedávno získala za seriál o kyberšikaně #martyisdead Mezinárodní cenu Emmy. 

S charitativními streamy se zvláště před svátky skoro roztrhl pytel, tento měsíc již proběhl charitativní stream „Pomoc z budoucnosti“ pro Konto Bariéry, během něhož se vybralo přes 150 tisíc Kč na pomoc postiženým. Podpora potřebných ovšem není pouze vánoční záležitost – peníze vybírala také třeba skupina Yogcast, nebo data platforma GRID. Americká kongresmanka Ocasio-Cortez během streamování populárního Among Us zase vybrala více než 200 000 dolarů na podporu potřebným.

Je zkrátka vidět, že lidé ani v nelehké době, jakou bohužel rok 2020 byl, nezapomínají na ostatní a dokážou si pomáhat, což vidíme moc rádi. 

Štítky: charita, CZC.CZ