Přejít k hlavnímu obsahu

Další posun! SINNERS už jsou 25. nejlepším týmem světa

8. 2. 2021 | 19:15 Counter-Strike 2
SINNERS Esports opravdu letí! Sotva jsme vás informovali o tom, že se jako první domácí tým po několika letech dostali do TOP 30, tak hned stanovují nové historické maximum. Výsledky za poslední týden vyšvihly hříšníky na 25. místo světového žebříčku.
SINNERS
SINNERS

Do letošní sezóny vstoupili SINNERS Esports v sedmé desítce světového žebříčku. Po příchodu Tomáše 'oskar' Šťastného si stanovili podstatně vyšší cíle, i přesto by ale málokdo čekal, že některé z nich si splní už takto začátkem roku. Po prvním povedeném týdnu se dostali na 38. místo světového žebříčku a hned poté začali klepat na bránu TOP 30 umístěním na 32. pozici. SINNERS hrají zápasy skoro každý den, takže se jen čekalo, kdy to klapne. Onen moment nastal 1. února, kdy se česká jednička oficiálně stala 30. nejlepším týmem světa.

Samotní hráči tuhle metu komentovali, že není zasloužená, o to větší motivaci ale zřejmě mají dokázat, že do elitní světové třicítky skutečně patří. Nejlepší důkazem toho bylo tažení play-off soutěže Shadow League, kterou hříšníci ovládli a potvrdili parádní formu i to, že jejich vysoké umístění není pouze o neustálém grindu každého turnaje, který jim přijde pod ruku. V hlavní části Snow Sweet Snow se SINNERS sice nedařilo, úspěch v podobě triumfu v Shadow League ale ke dnešnímu dni znamená historický posun na 25. pozici HLTV žebříčku.

Týmu pod taktovkou Michala 'KETUBOR' Csontoše se v novém vydání žebříčku podařilo přeskočit jména jako EXTREMUM, sAw nebo Nemiga. Podobně jako SINNERS stoupají vzhůru Sprout, Movistar Riders nebo Winstrike, třetí desítka pořadí je opravdu našlapaná a vyhrát SINNERS o jeden zápas více, klidně na tom mohli být ještě o tři příčky lépe. Od 20. místa už začínají týmy odskakovat, takže pro další velký posun by česká pětice potřebovala nějaký větší úspěch. Klíčové tak bude nyní především to, aby se v TOP 30 udrželi, pokud možno, co nejdéle.

Nejbližší výzvou SINNERS Esports bude turnaj European Development Championship 2, do kterého se kvalifikovali. Ve skupině C na ně v nejbližších dnech čekají týmy Movistar Riders, K23 a Izako Boars.

Štítky: SINNERS, HLTV ranking
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.