Přejít k hlavnímu obsahu

Dark Tigers mají za sebou sezónu plnou zklamání. Dají na ni zapomenout již na HAL3000 MČR Tour?

7. 3. 2021 | 12:40 Counter-Strike 2
HAL3000 MČR Tour odstartuje už v pátek a my v naší představovací sérii pokračujeme s pátým pozvaným celkem. Přestavba týmu Dark Tigers byla před novou sezónou složitá, ale týmu se podařilo okolo loňských pilířů postavit konkurenceschopnou sestavu.
Dark Tigers – HAL3000 MČR Tour
Dark Tigers – HAL3000 MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone

Dark Tigers mají za sebou sezónu plnou rozpačitých emocí. Tygři si v domácích soutěžích nevedli vůbec špatně, ale vždy jim něco chybělo ke kýženému postupu do pokročilých částí turnajů a lig. V sedmé sezóně Tipsport COOL ligy skončili v těsné koncovce pátí a tentýž výsledek zaznamenali i po několika vynucených změnách v sestavě. Oproti očekáváním se DTG nepodařilo postoupit ze skupiny na MSR ani MČR a podzimní split Sazka eLEAGUE dopadl ze všeho vůbec nejhůře, protože se s touto ligou v baráži dokonce rozloučili.

Výkonnostně na tom Dark Tigers loni úplně špatně nebyli, ale jednoznačné cíle v letošním roce bude zlepšit výsledky samy o sobě. V baráži se udrželi v 1. Tipsport COOL lize, takže pro novou sestavu v čele s Martinem 'MAXX' Smolárem bude HAL3000 MČR Tour první velkou zkouškou. Kromě něj v sestavě zůstal z loňského roku zůstal už jen Tomáš 'zyored' Cvaniga, který se opět v jednom týmu potká se ztraceným bratrem Adamem 'ZEDc' Bartkem. Tohle trio už spolu hraje od začátku roku, doplňování zbytku pětice poté trvalo celý leden. Peter 'jaro' Rauch a Lukáš 'luko' Hrabčík totiž na poslední chvíli pláchli do eSubyMAXX musel hledat dvě náhrady. Ty se nakonec podařilo najít ve dvou slovenských střelcích, Tomáši 'fino' Bebjakovi a Tomáši 'system' Zemkovi.

Letošní sestava vypadá kvalitativně srovnatelně s tou loňskou, důležitá během roku bude hlavně její stabilita, protože Dark Tigers, jako jeden z týmů, co nejsou mezi špičkou profesionální, občas nějaký ten odchod musejí prostě překousnout. Nové pětici se však podařilo zkombinovat hráče, kteří i přes mladý věk už mají spoustu zkušeností, se špetkou mladé krve. Pro fina bude angažmá v Dark Tigers první velkou šancí na scéně a system už má za sebou angažmá v eSubě nebo ENTERPRISE. Na nedávném turnaji REPUBLEAGUE padli DTG s mixem Manual Banned, na což si v rozřazovací BO3 sérii proti jednomu z vyzyvatelů budou muset dát pozor. Slovenská sestava však skrývá zajímavý potenciál a hned v úvodu roku může dát zapomenout na loňská zklamání.

Na MČR Tour sa určite tešíme a bude super okúsiť možnosti nášho nového tímu, čo dokáže. Aktuálne sme stále v procese, kedy sa snažíme fixovať veľa chýb a učiť sa z každého jedného zápasu čo najviac. Naše ciele sú jednoduché, a to sú play-offs, nakoľko sa od našej scény oddelili SINNERS a verím, že im to poriadne bude páliť v EU a my, ako tím, sa pokúsime naplniť naše očakávania.

Ak by som mal pravdu povedať, nebudeme sa na nikoho pripravovať špeciálne a pôjdeme do toho turnaja s tým, ukázať, čo v nás je. Ako tím s najväčším potenciálom aktuálne beriem ENTERPRISE. Viem, že tu urobia poriadny damage a nebudú nikomu nechávať nič zadarmo a preto sa teším opäť na zápasy proti ním. Ak by som mal hovoriť o skupine tak asi nemáme priamo niekoho s kým by sme sa chceli stretnúť, čo bude to bude.
Dark Tigers – HAL3000 MČR Tour
Dark Tigers – HAL3000 MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone
Štítky: Dark Tigers, HAL3000, MČR
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.