Přejít k hlavnímu obsahu

David Dvořák: Komentování MMAsters E-League byla velká změna

6. 3. 2021 | 09:00 UFC 4
Nedávno se odehrál turnaj MMAsters E-League, první esport turnaj ve hře UFC 4 s doprovodným komentováním dvou českých MMA hvězd Davidem Dvořákem a Patrikem Kinclem. Vítězem se stal hráč s přezdívkou ASSASINAUDITHORE, který pochází ze Slovenska a turnaj odehrál kvůli opatřením jako jediný online.
MMAsters E-League
MMAsters E-League
Zdroj: https://mmasters.cz/category/e-league/

MMAsters E-League se povedlo výborně, téměř všechno šlo podle plánu a oba dva komentátoři si komentování extrémně užili. David Dvořák i Patrik Kincl svoji pozitivní náladou ovlivňovali celý turnaj a bylo vidět, že je jejich práce komentátorů opravdu baví. SUPERFINÁLE přineslo vítěze, který se nakonec i utkal proti Patrikovi, v takovém menším speciálním okénku. I toto kolo dokázal vítěz ze Slovenska vyhrát a zůstal tak celý turnaj neporažen a bez jediné prohry dosáhl na první místo a s ním spojené i nejlepší ceny turnaje. Klukům jsme položili pár otázek do krátkého rozhovoru, na Davidovy odpovědi se můžete podívat níže.


Jak si říkal, že je komentování herního MMA velká změna oproti reálnému, v čem třeba?

Herní esportový svět je pro mě úplně nový, tak tam nemám takové emoce. Neznám moc lidí, kteří hrají esporty, a bylo pro mě celkem těžké přepnout se a komentovat to jako skutečný zápas. Ale to chce praxi a ono to půjde.

Co tě přivedlo ke hraní?

Kamarádi mě k tomu přivedli ještě na starých televizních hrách. První titul, co jsem pořádně hrál, byl Warcraft 3. PC hry hraju moc rád, jen ten čas na to tolik není... Nicméně jsem zaměřený výhradně na druhoválečné hry a fantasy svět.

Jak se podle tebe liší reálné MMA od hry? Co bys změnil?

Liší se to fakt ve všem. Vrcholové MMA je jiný svět a jen málo vyvolených se dostane někam na vrchol. Musí se trénovat strašně moc věcí. V PC hraní může být dobrý každý. Stačí jen sedět u PC a být klidně cvalda. Popravdě, nemám tušení, co u her změnit. Zas tolik jim nerozumím.

David Dvořák
David Dvořák
Zdroj: www.fightlive.cz

Najdeš si na hraní čas?

Moc ne, ale jednou dvakrát za měsíc si zahraju.

Nejlepší moment z komentování?

Koukat na to, jak byl Patrik (Kincl) v extra-roundu zničen. (smích)

Dovedl by sis tuhle formu komentování představit do budoucna? S kým nejraději?

Rozhodně bych si to dovedl představit, zvlášť s Patrikem (Kinclem). Dost mě to bavilo. Člověk se to musí naučit, je to jiné.

Jak dlouho většinou probíhá příprava na zápas?

Já jsem v přípravě pořád, ale na konkrétního soupeře většinou 10 týdnů.

Kdyby sis mohl vybrat být profi MMA zápasníkem nebo profi hráčem (začínal od nuly), co by sis vybral?

Rozhodně reálné MMA. Jsem z reálného světa, proto mám raději skutečné MMA, skutečnou střelbu ze zbraní a skutečné adrenalinové zážitky.

Řekl si, že bys chtěl do konce roku stihnout zápas s Timem Elliottem, je to tvůj vysněný soupeř? Pokud ne, kdo jím je?

Vysněný soupeř to není, ale byl by to super zápas a rád bych si to s ním v budoucnu střihnul.