Přejít k hlavnímu obsahu

Denyk získal s Vodafone Giants španělský titul!

2. 9. 2019 | 11:30 League of Legends
Petr "Denyk" Haramach slaví španělský titul, který Vodafone Giants získali po výhře 3:2 nad Origen BCN.
Denyk Giants
Denyk Giants

Je to už třetí split, co Denyk spolu s Giants bojoval o titul ve španělské SuperLiga Orange. Tentokrát se to konečně povedlo dotáhnout až do konce a český support se tak může radovat z vítězství v jedné z nejlepších evropských soutěží. K titulu ale cesta nebyla jednoduchá. Po povedeném semifinále, kdy Giants porazili 3:0 Movistar Riders (přemožitele Freezových MAD Lions), se v grandfinále proti Origen BCN strhla velká a vyrovnaná bitva. Nakonec rozhodla až čtyřicetičtyřminutová pátá hra, po které mohly vypuknout grandiózní oslavy!

Denyk tento úspěch určitě zařadí na svou nejvyšší poličku, vedle triumfu na V4 FSF, kde spolu s eSubou loni vybojoval milionovou výhru. Finálovou sérii sice tým českého supporta začal lépe, ale akademie Origen dokázala získat vedení 2:1. Vodafone Giants ale dokázali srovnat a šlo se do páté hry, ve které se Origen rozhodl překvapit a vytáhnout Shaca na pozici supporta. Poslední hra se pořádně protáhla a i když Giants měli své soupeře několikrát na lopatě, vždycky se Origen BCN dokázal udržet ve hře a ubránit se náporu soupeře. Nakonec ale Giants ukázali sílu své týmové kompozice a hru dotáhli do vítězného konce. Sám český support pak jako první pozvednul pohár pro vítěze.

Vodafone Giants vyhráli i základní část, díky čemuž si předčasně zajistili účast na EU Masters, ale výhra v play-off je posouvá až do hlavní fáze. Tam se možná utkají třeba s eSubou, LDLCFnatic Rising či mousesports. Vypadá to, jakoby Giants neměli výraznější slabinu a proto budou patřit mezi největší favority na vítězství i zde. Za největší hvězdu týmu se dá považovat talentovaný srbský midlaner Milica, který si v semifinále i finále vysloužil cenu MVP a o svém hráčském umu přesvědčil hlavně na Irelii a Qiyaně. 

Vítězná sestava Vodafone Giants:

 Španělsko Antonio "Th3Antonio" Espinosa
 Španělsko Iván "Razork" Martín Díaz
 Srbsko Aljoša "Milica" Kovandžić
 Velká Británie Matthew "Deadly" Smith
 Česká republika Petr "Denyk" Haramach

Štítky: LVP SLO, Denyk, ERL, EU Masters