Přejít k hlavnímu obsahu

Díky Facebook Gaming teď můžete uspořádat vlastní esportový turnaj

10. 4. 2020 | 14:01 Všechny hry
Mrzí vás, že kvůli koronaviru odsunuli, nebo rovnou zrušili vaši oblíbenou esportovou ligu? Nezoufejte, díky nové funkci Facebook Gaming si teď můžete vytvořit vlastní!
FB
FB

Facebook Gaming spustil nový prvek „Tournaments“, který umožňuje uživatelům vytvořit online herní turnaj, případně se k již vytvořenému připojit.  

Zahrnuje základy řízení turnajů, od registrace, přes „pavouky“ sestav hráčů, až po skóre. Facebook Gaming Tournaments je funkce dostupná všem, tvůrce ji dokonce může propojit s vlastním živým streamem. Tournaments zatím podporují tři formáty: single eliminaci, double eliminaci a round-robin (formát soutěže, při němž všichni hráči soutěží proti sobě, každý stojí proti každému alespoň jednou), a to jak pro jednotlivce, tak pro týmy. Vývojáři plánují spustit brzy podporu také pro tzv. švýcarský systém, bez eliminace. 

Zajímá vás, jak turnaj uspořádat? Je to možné v pár jednoduchých krocích.

  1. Přihlaste se na Facebook
  2. Přesuňte se do sekce Gaming Video a zvolte záložku Tournaments
  3. Klikněte na "Create Tournament", pokračujte s "Add Tournament"
  4. Vyplňte požadované detaily jako hru, formát apod. 
  5. Po přidání turnaje doplňte detaily pro samotnou turnajovou událost 
  6. Nakonec klikněte na "Create Tournament Event"
FB

S událostmi turnajů mohou být propojeny různé jednotlivé hry pro vytvoření jedné velké události. Funkce je reakcí Facebooku na kampaň #PlayApartTogether, podporující „social distancing“ (společenský odstup, aby se zamezilo šíření koronaviru). I kvůli pandemii koronaviru může být funkce využita k vytváření online soutěží za charitativními účely.

Štítky: Facebook Gaming