Přejít k hlavnímu obsahu

Dokument o vlivu počítačových her na společnost už brzy dorazí na Netflix

7. 3. 2021 | 11:00 Všechny hry
Počítačové hry jsou už dlouho každodenní součástí našich životů, někteří na ně ale stále nahlížejí skepticky a jako na něco, co malé děti jenom kazí a obírá je o jejich opravdové dětství. Jak to doopravdy je a jaký vliv má volnočasové i profesionální hraní dopad na naší společnost řeší dokument Not a Game, který už brzy vychází i na platformě Netflix.
Not a Game
Not a Game
Zdroj: Not a Game

Za dokumentem Not a Game stojí malé studio Villa Lunera Films ve spolupráci s FCB & FiRe a režíroval ho Jose Gomez. Film vyšel sice už v roce 2020, v té době o něm ale téměř nikdo neslyšel a neshledal se s velkým úspěchem. To se ale může změnit už 31. března, kdy Not a Game vychází na Netflixu, měsíčně předplácené online platformě plné filmů a seriálů, kterou každý měsíc odebírá přes 200 milionů lidí z celého světa.

Dokument se zabývá tím, jak moc důležité jsou počítačové hry a esport v dnešním světě, jak by rodiče měli postupovat, když jejich dítě hraje příliš často a proč je vlastně tohle pro mnoho lidí pošetilé "klikání na myši" fenoménem mladé generace. Určitě jde o povedený snímek, na který se nemusíš bát podívat ani se svými rodiči, kterým to možná také trochu otevře oči a poznají tenhle moderní svět počítačových her i z jiného pohledu. Not a Game si na Netflixu budeš moct pustit už 31. března, do té doby se můžeš podívat alespoň na trailer, který najdeš níže. V dokumentu uvidíš mimo jiné i desítky známých tváří nejen ze světa profesionálního hraní, včetně Michaela ‘shroud‘ Grzesieka a mnoha dalších, určitě je tedy na co se těšit a neměl bys to zmeškat.

Zdroj: vimeo.com
Štítky: Netflix
V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.