Přejít k hlavnímu obsahu

Dreedy postupuje do čtvrtfinále European Masters!

23. 4. 2021 | 10:00 League of Legends
Poslední český hráč v European Masters, Jakub “Dreedy” Viceník, postupuje do čtvrtfinále. Se svým týmem UCAM Esports Club prochází skupinou neporaženi se skóre 6-0 na zápasy a nyní je čeká samotná vyřazovací část. Dokáže to Dreedy dotáhnout až k titulu a zaujme po cestě některé z elitních evropských týmů?
Dreedy se svým týmem UCAM Esports Club postupují do play-off!
Dreedy se svým týmem UCAM Esports Club postupují do play-off!
Zdroj: UCAM Esports Club

Poslední hrací den skupiny C v European Masters nám nabídl rovnou šest zápasů. Každému týmu šlo o hodně, ale některé týmy už měly přece jen nakročeno blíže k play-off než ty ostatní. Právě takovým byl i Dreedyho tým UCAM Esports Club, který byl po prvním týdnu stále neporažen. Teď jej ovšem čekala nejtěžší zkouška.

První zápas dne nám připravil duel mezi dvěma celky, které aspirovaly na postup ze skupiny. Řeč je o Mousesports a právě UCAM. Dreedy si v prvním zápase zahrál Gnara a z jeho strany se jednalo spíše o pomalejší hru. Do první větší potyčky se dostal až na konci hry, která nakonec znamenala výhru.

Druhý zápas odehrál UCAM Esports Club proti polskému celku Illuminar Gaming. Dreedy nám tentokrát předvedl svého Renektona. Tato hra byla znovu relativně tichá a vyrovnaná, ale nakonec UCAM prodloužili svoji vítěznou šňůru na 5-0. Poslední zápas skupiny tak byl už jen o statutu neporazitelnosti.

Poslední zápas základní skupiny odehrál Dreedy proti týmu Macko Esports. Ty v prvním zápase relativně jednoduše porazili a ani tentokrát to nevypadalo, že by s nimi měli problém. Dreedy znovu předvedl skvělý výkon na Gnarovi, a UCAM tak postupují ze skupiny C neporaženi se skóre 6-0.

UCAM Esports Club s Dreedym na horní lince zatím působí jako jeden z nejsilnějších týmů v celém turnaji. Doufejme, že to dokáží dotáhnout daleko a třeba v této době zaujme Dreedy některý z LEC týmů a dočkáme se ho mezi nejvyšší evropskou špičkou.

Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.