Přejít k hlavnímu obsahu

Druhý ze tří RMR turnajů regionu CIS je za námi, jak jsou na tom NAVI a další týmy?

29. 6. 2020 | 11:00 Counter-Strike 2
WePlay! Clutch Island, jehož jsme byli mediálním partnerem, byl v minulém týdnu druhým kvalifikačním turnajem pro region CIS na nadcházející Rio Major. Celková RMR tabulka se tímto celá proměnila, tak se pojďme podívat, kdo jak na tom po druhé ze tří částí nyní je.
WePlay! Clutch Island
WePlay! Clutch Island

Hlavní fáze WePlay! Clutch Islandu hostila osm týmů, mezi kterými nechyběl takřka nikdo ze špičky regionu bývalých svazových republik Sovětského svazu. Jediným chybějícím týmem, který se v HLTV žebříčku aktuálně nachází na třetím místě mezi CIS týmy, je forZe. Sestava vedená známým koučem lmbt neuspěla v úvodním turnaji Road to Rio a nyní potřebovala zazářit. To se koneckonců podařilo v kvalifikační skupinové fázi, po které ale ve dvou rozhodujících zápasech forZe zklamali a opět z toho není více než 9. místo, což aktuální trojce tohoto regionu dává takřka nereálné šance umístit se mezi pěticí týmů, které si zajistí cestu do Brazílie.

Velkým překvapením úvodního klání Road to Rio bylo také selhání Natus Vincere, tedy týmu, který letos ještě neopustil nejlepší světovou desítku a několik týdnů, po triumfu na IEM v Katowicích, šlo dokonce o světovou jedničku. NAVI sice hned v úvodním zápase překvapivě nestačili na Gambit Youngsters, na to ale dali následně zapomenout výhrou nad Hard Legion i odplatou s Gambit. V play-off tuhle jízdu s1mple a spol. dokonali, díky čemuž celý WePlay! Clutch Island ovládli a posunuli se na 2. místo RMR rankingu. Po několika zápasech na tři mapy byla finálová série proti Spirit jednodušší prací, kterou NAVI zvládli dvakrát vyhrát poměrem 16:9.

Právě Spirit jsou ale týmem, který se díky 2. místu vyhoupl do čela samotného žebříčku. Aktuální světová osmnáctka totiž vyhrála úvodní turnaj Road to Rio a o pár desítek bodů se spolu s NAVI nachází na jediných dvou slotech, které v rámci regionu CIS zajišťují status legend pro nadcházející Major. Nejvíce bodů celkově nasbírali Virtus.pro, kteří se ale kvůli odpočtu za jeden přestup nacházejí na třetím místě. Přetlak poté začíná od čtvrté příčky, kde se aktuálně vyhřívá Nemiga – běloruský tým, který bojuje o svou premiérovou účast na Majoru. Hard Legion Esports se oproti tomu nacházeli po úvodním turnaji v samotném čele, ale osmé místo z Clutch Islandu je zase trochu vrátilo na zem. Bronzový tým Road to Rio, Winstrike, se pak nachází pouhých 15 bodů pod čarou poté, co právě Hard Legion dokázali porazit v zápase o sedmé místo. Na aktuální stav se můžete podívat sami:

  • 1. místo:  Rusko Team Spirit – 3475 bodů (Legend Status)
  • 2. místo:  Rusko Natus Vincere – 3430 bodů (Legend Status)
  • 3. místo:  CIS Virtus.pro – 3270 bodů (Challenger Status)
  • 4. místo:  Bělorusko Nemiga Gaming – 2825 bodů (Contender Status)
  • 5. místo:  Rusko Hard Legion Esports – 2765 bodů (Contender Status)
  • 6. místo:  Kazachstán Winstrike Team – 2750 bodů
  • 7. místo:  Rusko Gambit Youngsters – 2325 bodů
  • 8. místo:  Rusko ESPADA – 2250 bodů
  • 9. místo:  Kazachstán Syman Gaming – 1755 bodů
  • 10. místo:  Rusko forZe – 1750 bodů

O posledním kvalifikačním turnaji, který by se měl odehrát na podzim, po letní hráčské pauze, zatím nejsou žádné známé informace. Podobně jako u Evropy vás ale o něm budeme bezesporu informovat.

Štítky: weplay, navi, Rio Major
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.