Přejít k hlavnímu obsahu

E3 bude! Letošní ročník se uskuteční virtuálně

7. 4. 2021 | 16:30 Všechny hry
Organizátoři Electronic Entertainment Expo, každoročního veletrhu zaměřujícího se na videoherní průmysl, oznámili, že se E3 2021 uskuteční. Událost se virtuálně odehraje 12. až 15. června.
E3
E3
Zdroj: E3

Nebude chybět obsah od společností Nintendo, Xbox, Capcom, Konami, Ubisoft, Take-Two Interactive, Warner Bros. Games a Koch Media. Loňský ročník musel být bohužel kvůli koronavirové pandemii nakonec zrušen a ani letos není situace ještě natolik dobrá, aby se takto obrovská akce mohla pořádat naživo. Herní vývojáři a vydavatelé předvedou své hry přímo fanouškům po celém světě. Zajímá vás, co za vstup zaplatíte? Nic, přístup k obsahu bude zdarma díky globálním mediálním partnerům, kteří však nebyli blíže určeni. 

„Vyvíjíme letošní E3 v inkluzivnější akci, stále se ale budeme snažit nadchnout fanoušky velkými odhaleními a příležitostmi k nahlédnutí pod pokličku, díky nimž je tato akce nepostradatelným jádrem videoher,“ uvedl Stanley Pierre-Louis, prezident a CEO za ESA, která E3 organizuje. 

Ačkoliv letošní ročník bude virtuální, organizátoři plánují, aby se E3 2022 odehrál již klasicky naživo. Jak už jsme zmínili, loňský ročník musel být zrušen na poslední chvíli v důsledku pandemie koronaviru. Místo toho v průběhu léta a podzimu herní vývojáři a další skupiny uspořádali sérii menších herních událostí, některé z nich se mají letos navrátit. Je pravděpodobné, že společnosti jako Sony nebo Electronic Arts, které na E3 oficiálně nevystavovaly již léta a nebyly ohlášeny ani pro letošní ročník, uspořádají své vlastní akce, jež nebudou s ESA nijak spojeny. 

Digitálně to sice není úplně ono, ale lepší něco než nic. Budeme doufat, že příští rok bude situace lepší a E3 se vrátí naživo tak, jak jsme zvyklí, protože takové události mají zkrátka svou jedinečnou atmosféru. 

Zdroj: polygon.com
Štítky: E3