Přejít k hlavnímu obsahu

EA umožní, aby byla FIFA 21 dostupná na další generaci konzolí zdarma

21. 6. 2020 | 12:46 EA SPORTS FC 24
Pokud si koupíte FIFA 21 na PlayStation 4 nebo Xbox One, EA vám dá zdarma kopii hry také pro PlayStation 5 a Xbox Series X, jak společnost prozradila.
FIFA
FIFA

EA pro to využije tzv. „Dual Entitlement systém“, který funguje pro platformy PlayStation i Xbox, a týká se digitálních i fyzických kopií hry. Pokud ale budete mít fyzickou kopii FIFA 21 pro PS4, budete si muset zakoupit i PlayStation 5 s diskovou jednotkou, neboť pro spuštění upgradované verze musíte dovnitř vložit disk. Nabídka platí do doby, kdy vyjde FIFA 22 příští rok.

„Dual Entlitlement“ umožní přenést některé uložená data včetně vašeho Ultimate Teamu a váš pokrok ve VOLTA Football. Bohužel ale přijdete o uložená data z Online Seasons, Co-op Seasons, Career Mode a Pro Clubs, neboť jsou spojené s konkrétní konzolí a nelze je přesunout, pokud vylepšíte svou kopii FIFA 21. 

A teď už ve zkratce o chystané nejnovější FIFĚ. FIFA 21 má podle oznámení EA vyjít 9. října, a to pro Xbox One, Playstation 4 a počítače, oddálení data kvůli pandemii koronaviru se jí dotklo jen nepatrně. Většinou nová FIFA vychází v září. Zatím se neví, zda bude hra založena na novém enginu, nebo zůstane u starého dobrého FROSTBITE. Více informací by měl vydavatel oznámit v průběhu roku.       

Zatím není známa ani oficiální cena, v předchozích letech standardní edice stála kolem 60 liber v Británii, v USA pak 60 dolarů. Hra často vychází v různých edicích, kde se cena pak může lišit. FIFA 21 Ultimate Edition má na oficiálním Xbox a PlayStation storu stát 89,99 liber a 99,99 dolarů. Hru si je již možné předobjednat. 

Co vám FIFA 21 nabídne? Oznámení neříkalo nic o vývoji specifických herních módech, nebo změnách, zmiňovalo spíše funkci Next Level. Tato funkce obsahuje haptiku ovladače pro PS5, která nabízí citlivou haptickou zpětnou vazbu, rychlejší dobu načítání, vylepšený systém osvětlení, díky kterému hra vypadá realističtější, prostorový zvuk pro hlubší zážitek a humanizaci, takže hráči vypadají a připadají vám více jako jejich skutečné protějšky. 

Těšíte se na novou FIFU?

Možnosti výběru
Štítky: FIFA21