Přejít k hlavnímu obsahu

ECLOT odhaluje karty pro letošní sezónu. V nové pětici najdeme hráče jako stinx nebo desty

26. 2. 2021 | 18:05 Counter-Strike 2
ECLOT před letošní sezónu prošel rebrandingem, kompletní proměna ale čekala také CS:GO sekci. Tým se po bramborové pozici na MČR 2020 rozpadl a hráči zamířili například do Entropiq nebo Sampi.Tipsport. Vedení se tedy po opravdu dlouhé éře museli poohlédnout po nových pilířích. Pětice je ale kompletní a připravuje se na novou sezónu.
ECLOT
ECLOT
Zdroj: grafika ECLOT

Jména jako Vít 'noobiq' Pohlot, Filip 'K1-FiDa' Dvořák nebo Adam 'ZEDc' Bartko byla s organizací Eclot Gaming spojena opravdu dlouho. Tohle trio společně dokráčelo také ke stříbrným medailím na předloňském Mistrovství České republiky. Dnes už je nový název organizace pouze ECLOT a zbrusu nový je také CS:GO tým.

V čele nové pětice bude na serveru rozdávat povely mistr ČR z roku 2019, který tehdy porazil ECLOT, Dominik 'desty' Černý. Spoustu zkušeností vedle bývalého profesionálního hráče Sampi.Tipsport dodá také Matěj 'stinx' Štorek, který má pro změnu ve sbírce titul z maďarské offline akce ICL. Třetím do party je Patrik 'Lastík' Ptáček, jehož má domácí scéna spojeného především s týmem Universe, loňský rok ale strávil v Dark Tigers. Za stejnou organizaci si mimo jiné zastřílel také Lukáš 'Majky' Měcháček. Sestavu uzavírá jediný hráč s minulostí v ECLOT, Tomáš 'Mix' Bilík. Ten měl do základní sestavy namířeno už loni, nakonec se ale tým v létě rozhodl jinak.

Tento tým dosud působil pod názvem Alza a v tomhle složení už získal i cenný skalp týmu ze čtvrté desítky světového žebříčku. Vidět novou sestavu ECLOT můžete v lize ESEA Open, kde má na kontě 10 výher z 12 zápasů. Premiéru na domácí scéně si tato pětice zažije o víkendu 12. až 14. března na HAL3000 MČR Tour.

„S kluky jsme na začátku roku složili sestavu, která aktuálně skvěle klape a hledali jsme vhodnou organizace, kterou bychom mohli reprezentovat,“ řekl v oficiálním vyjádření stinx. „Jsem opravdu rád, že se můžeme připojit k organizaci, jako je ECLOT. Uděláme vše pro to, abychom spolu s týmem dosáhli minimálně stejných úspěchů jako předchozí sestava,“ doplňuje bývalý hráč Fury Esport, Team Universe nebo eEriness MARVO.

Takto ve spojitosti s novým týmem hovoří CEO organizace Martin Novotný:

Po rozpadu předchozí CS:GO sestavy jsme si dali relativně dost času na skauting, a tedy i sestavování nové sestavy. Věděli jsme, že nahradit předchozí sestavu nebude jednoduché, protože kluci se skutečně zapsali zlatým písmem do naší historie. V lednu jsme se dostali do řeči s Lastíkem, který nám vylíčil svoje plány a představil sestavu, kterou mají. Po několika týdnech sledování jejich výkonů i poslouchání jejich komunikace jsme usoudili, že jsou těmi pravými kandidáty, kteří by mohli navázat na úspěšné sezony. Sestava kombinuje mladou dravost i zkušenosti z velkých turnajů, a to je přesně to s čím chceme v ECLOTu pracovat.

Nová sestava ECLOT vypadá takto:

 Česká republika Dominik 'desty' Černý
 Česká republika Matěj 'stinx' Štorek
 Česká republika Tomáš 'Mix' Bilík
 Česká republika Patrik 'Lastík' Ptáček
 Česká republika Lukáš 'Majky' Měcháček

Zdroj: @eclot.eu
Štítky: eclot gaming
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.