Přejít k hlavnímu obsahu

eEriness se vrací do hry, uspějí se třemi posilami již na HAL3000 MČR Tour?

5. 3. 2021 | 11:14 Counter-Strike 2
Skoro celá domácí špička už oznámila své sestavy pro letošní sezónu, a jako jedni z posledních zbývali eEriness MARVO, u kterých se spekulovalo mnohé. Nyní však máme jasno, protože tradiční domácí organizace představila akvizici v podobě týmu TBA.
eEriness
eEriness
Zdroj: eEriness

Ačkoliv ve své sbírce nemají domácí titul z MČR, Tipsport COOL ligy ani Sazka eLEAGUE, tak historicky patří eEriness MARVO mezi největší stálice CS:GO scény. Chybět na ní nebudou ani letos, i když si s výběrem dali hodně na čas. Před novou sezónou hlásili do světa, že se chtějí ohlížet po hotových sestavách, nikoliv si skládat kádr po jednotlivcích. To jim nakonec vyšlo na výbornou a v jejich řadách navíc zůstanou i dva hráči z loňska.

David 'Zajda' Zajíček oblékal dres eEriness již na MČR 2019, takže zřejmě je s tímto působištěm nadmíru spokojený. Z loňského složení, které nechybělo na vrcholu sezóny, ale současně vypadlo z 1. Tipsport COOL ligy, zůstává také Pavel 'replay' Vaněk. Zbylou kostru sestavy utvoří trio slovenských střelců. Kristián 'heikkoL' Garbera a Samuel 'OxidE' Krajčík působí na scéně už opravdu dlouho, pro Dávida 'Feki' Fekeče půjde zatím o nejvěhlasnější angažmá jeho herní kariéry. Společně však tato pětice hrála jako TBA a dokázala se na první pokus kvalifikovat na HAL3000 MČR Tour, kde tedy již za týden bude premiérově hájit barvy eEriness. Kromě toho se kluci budou snažit o návrat do 1. Tipsport COOL ligy, v příštím týdnu na ně totiž čeká baráž o volný slot.

„Po rozpadu minulé sestavy jsem si nebyl jistý, jestli budu dál pokračovat s hraním,“ prozradil replay. „Spolu s blížícím se začátkem nové sezony jsem byl osloven některými hráči a finální soupiska nakonec dávala o kus větší smysl, co se rolí a personalit týče, než jsem čekal. Po třech týdnech trénování a poznávání svých silných stránek přišla první možnost ukázat se na HAL3000 MČR Tour kvalifikaci, kde jsme skončili na druhém místě, což nás utvrdilo, že naše snažení může mít nějaké výsledky. Naším cílem je, stejně jako minulý rok, dostat se a udržet obě nejvyšší ligy a dostat se na MČR, kam eEriness nepochybně jako organizace patří,“ uvedl dále replay.

„Od rozpuštění našeho posledního CS:GO týmu na mě padla ta velká zodpovědnost – výběru týmu nového. Měl jsem dilema, zda kontaktovat známější hráče, nebo dát šanci případným nově vzkvétajícím talentům,“ popisuje proces manažer týmu Jan Vyhnálek. „Když jsem si poté psal s replayem a Zajdou, kteří mě seznámili i se zbytkem sestavy, usoudil jsem, že přesně tento tým je pro nás ideálním kompromisem obojího. Mladí hráči, kteří ovšem nějaké zkušenosti z předních CZ/SK akcí a lig již mají. Svůj potenciál již předvedli na první kvalifikaci HAL3000 MČR Tour, a pokud vše půjde podle plánů, tak bychom byli rádi, kdyby letos dopadla krom Tipsport COOL ligy, Sazka eLEAGUE a MČR např. i ESEA,“ doplňuje Vyhnálek a přeje svým svěřencům mnoho štěstí a úspěchů.

Nová sestava eEriness MARVO vypadá následovně:

 Česká republika David 'Zajda' Zajíček
 Česká republika Pavel 'replay' Vaněk
 Slovensko Kristián 'heikkoL' Garbera
 Slovensko Samuel 'OxidE' Krajčík
 Slovensko Dávid 'Feki' Fekeč

Zdroj: eeriness.eu
Štítky: eEriness
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.