Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq a ENTERPRISE si zajistili postup do ESEA Advanced, eSuba bohužel vypadla

8. 4. 2021 | 16:10 Counter-Strike 2
Struktura lig od portálu ESEA je hodně propracovaná, proto jde o dlouhodobě největší dlouhodobé soutěže na světě. Své místo si najde naprosto každý, v nejnižších ligách hrají vyšší stovky týmů a nejvyšší možná meta je až postup do samotné ESL Pro League.
ESEA League
ESEA League
Zdroj: logo soutěže

Nejlepší český tým SINNERS Esports potvrzuje své kvality i v ESEA soutěžích, v divizi Advanced už má jistou minimálně baráž o postup do bývalé Mountain Dew League, kde svého času účinkovala úspěšná sestava Alza.eXtatus. Není to však pouze o hříšnících. V šestnácti zápasech se v této sezóně ESEA Advanced představili také Sampi.Tipsport a Sazka.BRUTE, ani jeden však do play-off nepostoupil a BRUTE dokonce čeká sestup.

My se však nyní pojďme zaměřit na následující ligy, které by neměly být opomíjeny. Ve struktuře soutěží totiž lze stoupat krůček po krůčku. Následující divizí je Main, kde jsme ve 36. sezóně měli celou řadu zástupců, do play-off to však dotáhli pouze tři – eSuba, Entropiq a ENTERPRISE esports. Se svými soupeři nejvíce bojovala eSuba, která jako první spadla do spodního pavouka, kde bohužel dlouho nevydržela a s bilancí 2-2 se s play-off loučí dva zápasy od postupu výše. Entropiq a ENTERPRISE se daří o poznání lépe a stále jsou ve hře.

Entropiq po výhrách nad známými organizacemi, jako jsou Quantum Bellator Fire, GameAgents a PENTA Sports, bohužel narazili na NASR Esports. Soupeř z Blízkého východu už o kolo dříve poslal do pavouka poražených ENTERPRISE a stejně tak si smlsnul na Entropiq. Zatímco ENTERPRISE pro postup do TOP8 museli ještě jednou vyhrát, Entropiq už měli jistotu TOP 6, takže oba tyto celky mají splněno. Postup do ESEA Advanced je doma! Stále je však ve hře hezký prize pool 11 tisíc dolarů, po splnění hlavního cíle je tedy stále o co hrát.

Rozdělení prize poolu:

  • 1. místo: 3 500 $
  • 2. místo: 2 500 $
  • 3. místo: 1 600 $
  • 4. místo: 1 100 $
  • 5. – 6. místo: 750 $
  • 7. – 8. místo: 400 $
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.