Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq se opět rozrůstají, tentokrát naverbovali nadějného hráče Teamfight Tactics

12. 2. 2021 | 17:23 Teamfight Tactics
Králem domácího Teamfight Tactics je dlouhodobě Thrae, který nechyběl ani před dvěma lety na dosud jediném českém mistrovství v tomhle titulu od Riot Games. Společnost mu v Evropě aktuálně dělají také dva další Češi, z nichž jednoho právě teď ulovila organizace Entropiq. O koho tedy jde?
Sebadam
Sebadam

Tento týden rozšířila řady Entropiq sekce ve hře PUBG Mobile, ambiciózní české organizaci však její aktuální osazenstvo nestačí. Tým Martina Kabrhela chce být v zahraničí konkurenceschopný a je mu víceméně jedno, o jakou jde hru. Novou posilou Entropiq se tedy stává vůbec první Teamfight Tactics hráč s přezdívkou Sebadam.

Student střední školy jako spousta dalších hráčů začínal na jiných hrách, ale až Teamfight Tactics jej naplno kompetitivně pohltilo. Na scéně se pohybuje teprve pár měsíců, protože TFT pro něj dlouho bylo pouze volnočasovou aktivitou, jeho potenciál by však byla škoda nerozvíjet. V současnosti totiž Adam 'Sebadam' Šebesta patří mezi absolutní českou špičku vedle Miloslava 'Thrae' Posledního a Filipa 'Kappakuk' Rožnovského.

„O kompetitivním hraní jsem vůbec nepřemýšlel. Esport jsem začal brát vážně až s TFT a to teprve v momentě, kdy Riot Games oznámili první světový šampionát. To bylo někdy v červnu 2020. Začal jsem se snažit, zkusil jsem se kvalifikovat, ale mezi top hráči jsem byl pořád nováčkem, nebyl jsem úplně vyhraný a kvalifikaci jsem nezvládl. Celkově mě to ale nakoplo, abych se do hry více ponořil,“ popsal Sebadam, jak začal poznávat esport.

TFT Championship

Postupem času se dostavily první úspěchy, mimo jiné i na našem velkolepém HyperX turnaji, kde se dostal na stupně vítězů a pouze smůla jej připravila o možné vítězství. Mezi nejlepší trojici se dostal také v in-game žebříčku na serveru východní Evropy, na silnějším západě se dokázal pohybovat v TOP 50. Cíle jsou však nyní úplně jiné. Teamfight Tactics totiž čeká světový šampionát a gigantickým prize poolem přes 5 milionů korun. Na tento turnaj se probojuje pouze 24 nejlepších hráčů z celého světa, Sebadam však věří, že může být mezi nimi. Právě jeho aktuální pozice a vysoké ambice z něj udělaly ideální zboží, které Entropiq musel ve své stáji mít.

„Před asi dvěma týdny vyšel v TFT nový set 4.5 a teď se v průběhu tří týdnů vždy v pondělí snapshotne herní leaderboard. Hráči podle aktuálního umístění získají body, po třech snapshotech se body sečtou a celkem 10 nejlepších hráčů z EUNE postoupí do závěrečné evropské kvalifikace, kde se utká 64 hráčů o šest míst přímo na Championship,“ vysvětluje Sebadam poté, co za první týden získal maximální počet bodů a vysoko se pohybuje i nyní. „Dávám si tak 95% šanci, že se dostanu do evropské kvalifikace, ale tam už to bude hodně složité a taky trochu o štěstí. TFT je ale pořád hra, kde rozhoduje skill,“ doplňuje mladý hráč. Tak snad ten šampionát klapne!

Štítky: Entropiq, Sebadam
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.