Přejít k hlavnímu obsahu

eSuba poráží ENTERPRISE nebo ECLOT a získává první titul z letošní sezóny

12. 3. 2021 | 10:24 Counter-Strike 2
V minulých dvou dnech se opět uskutečnil komunitní REPUBLEAGUE turnaj, který přinesl všem týmům možnost zabojovat o krásných 1000 euro. Nejvíce se dařilo eSubě, která v samotném finále porazila mix Mannual Banned a její hráči si tak připsali své první vítězství v tomto roce!
blogg1s
blogg1s
Zdroj: eSuba

Druhý turnaj od organizátorů REPUBLEAGUE už nalákal celkově 114 týmů, které se mezi sebou utkaly v single-elimination pavouku. Ze zúčastněných můžeme zmínit kromě eSuby i ENTERPRISE, ECLOT či Dark Tigers, k těm nejlepším pak jako minule patřili i hráči Kinder Surprise (momentálně Winfinity) a Mannual Banned. Banda okolo frediho sice nedokázala napodobit minulý výsledek, naopak výborně hrající Mannual Banned s poupravenou sestavou narazili až ve finále s eSubou, tak jako před týdnem s Entropiq.

Hráči z eSuby dostali v prvním kole free win, v druhém si lehce poradili s týmem CIKULE, následně pak zvládli i souboje s WHATS POPPIN a Inside Games AC. V pátém kole na ně čekala nová soupiska ECLOT, tu ale dokázali porazit vysokým rozdílem 16:7 a postoupili do čtvrtečního semifinále, které se už odehrálo formátem BO3. Jejich soupeřem se stal celek ENTERPRISE, jeden z největších favoritů na celkové vítězství. Svěřenci Tomáše "benq1" Masaryka nezačali na Trainu, ani na Dust II úplně ideálně, když prohráli obě první poloviny. Pak ale rozjeli velké tažení, své rivaly postupně dotahovali, v závěru je posléze dokonce i předběhli a obě mapy šly v jejich prospěch! Modrá krev se tak dostala do samotného boje o 1000 euro.

Druhým finalistou se pak stal mix Mannual Banned. Hráči okolo Michala "ROBB1NNN" Hudáka měli svoji cestu ze začátku celkem lehkou, v prvním kole obdrželi free win, pak porazili EVOP Team, IchBEG a s menšími komplikacemi i Fadee Gaming. První velká zkouška přišla proti Dark Tigers, stejně jako v prvním komunitním turnaji ale dokázali tygry přemohnout, a to v poměru 16:12. Další den se pak představili v semifinále s DEFEATERS. I díky skvělému výkonu francouzského střelce day0s vyhráli jednoznačně 2:0 a mohli slavit postup do samotného vyvrcholení celého turnaje.

Grand finále mezi celky Mannual Banned a eSuba se neslo ve stejném duchu jako to před týdnem, kdy zvítězili Entropiq. Inferno si na svou stranu dokázal získat první zmiňovaný celek, ostatní dvě ale už pak byly v režii zkušenějších eSubáků. Nejdříve hráči dominovali na Vertigu, kde svým soupeřům nic nedovolili a na Trainu skvěle ubránili marné pokusy Mannual Banned o získání bodu, zejména pak na CT straně.

eSuba si tedy připisuje po dlouhé době titul z domácího turnaje a její fanoušci doufají, že se dobře připravili na dnešní HAL3000 MČR Tour, kde už se objeví všechny naše elitní celky, v čele se SINNERS.

Štítky: REPUBLEAGUE, eSuba
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.