Přejít k hlavnímu obsahu

eSuba představuje druhý CS:GO tým, kde budou Kozlik a benq1 vést mladé talenty

5. 2. 2021 | 18:35 Counter-Strike 2
Celá řada předních domácích organizacích má vedle hlavní CS:GO sestavy ve svých řadách také akademii, kterou většinou tvoří nováčci na herní scéně. eSuba se nyní rozhodla jít podobnou cestou, jen s tím rozdílem, že vedle čtyř mladých pušek naverbovala zkušeného kapitána.
eSuba Youngsters
eSuba Youngsters

eSuba se s akademiemi dlouho snažila pracovat hlavně v League of Legends a nyní přišel čas na CS:GO. Trenér bronzových medailistů z loňského roku Tomáš 'benq1' Masaryk dal dohromady se svým dlouholetým známým Jiřím 'Kozlik' Kozlem nápad na vytvoření prostředí pro rozvoj mladých talentů. Slovo dalo slovo, lov je u konce a eSuba představuje projekt Youngsters. Kapitánem této akademie je právě Kozlik, který má ve své sbírce i bronz z MČR a v jednom ročníku dokonce o postup na finále bojoval právě s benq1m. To se psal rok 2014 a oba společně hráli za eXtatus, což bylo jedno z posledních benq1ho angažmá, než spojil velkou část kariéry s eSubou.

Kdo ale bude pod taktovkou dvou zkušených tváří působit? Nejznámějším jménem je Roman 'dreez' Čomor, jehož talent je nezpochybnitelný a naposledy jej ukázal vloni, kdy hrál s Kozlikem za Inside Games a později po boku bladea ve ValueSkins. Týmové zkušenosti a nebývalé individuální schopnosti však má také Lukáš 'sAvana' Lintner, který naposledy hrál za tým ANDROMEDA. Dalším do party je Jan 'kavak' Knespl, jenž si proti eSubě už v minulosti zahrál pod křídly DEFEATERS, a základní pětici uzavírá Patrik 'PATR7KK' Staňo, který dříve působil v akademii Dark Tigers. Na papíře to díky jménům vypadá, že eSuba Youngsters nemusí hrát druhé housle.

Kapitán týmu se na své fanpage vyjádřil takto:

Na konci minulého/začátku nového roku jsme byli s benq1m v kontaktu a napadlo nás vytvořit "academy" team, který bude obsahovat ty nejlepší talenty u nás – takové, co jsou už třeba v podvědomí, ale nemají tak velké možnosti se rozvíjet. Zároveň s tím, jelikož jsem chtěl hrát sezonu 2021, se naskytla možnost vést tento team a splnit si jedno z mála přání, co jsem si dal už na začátku své herní "kariéry", a to vychovat novou generaci, co to převezme po nás. Stejně jako mě vychovali lidi jako uno, právě benq1, efron, Dev1 a mnoho dalších, chtěl bych všechno, co mě naučili, předat dál. Je to pro mě nová challenge a doufám, že klukům dopomůžu k dosáhnutí toho, co chtějí!

Celá sestava eSuba Youngsters:

 Česká republika Jiří 'Kozlik' Kozlik
 Česká republika Roman 'dreez' Čomor
 Slovensko Lukáš 'sAvana' Lintner
 Česká republika Jan 'kavak' Knespl
 Slovensko Patrik 'PATR7KK' Staňo

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.