Přejít k hlavnímu obsahu

eSuba Youngsters ma individuálne prekvapili, říká HenkkyG po postupu na HAL3000 MČR Tour

2. 3. 2021 | 17:10 Counter-Strike 2
Vítězem třetí kvalifikace na HAL3000 MČR Tour se stal mixtým Kinder Surprise, v jehož řadách můžeme najít i Ľuboše 'HenkkyG' Ilka, dříve dlouholetého člena eSuby. Ten už je nějaký čas bez angažmá, nicméně ze svých herních dovedností stále mnoho neztratil. My jsme tak neváhali a pozvali si jej při této příležitosti k rozhovoru.
HenkkyG
HenkkyG
Zdroj: Foto: eSuba

Na domácí scéně už nějaký rok nehraješ za žádný tým, co jsi po konci v eSubě dělal?

Po konci v eSube som si dal na pár týždňov od CSka pauzu, užil si sviatky a po sviatkoch som nabehol späť a skúšal rôzne zostavy. Iba pár z nich ma naozaj zaujalo, no bohužiaľ ani jeden z projektov nevyšiel podľa mojich predstáv, takže sa aktuálne snažím zdokonaľovať ako hráč sám. Od eSuby som sa posunul v dosť mimo samotnej hry, či už mentálne alebo fyzickym a myslím si, že práve toto sú veci, ktoré mňa osobne brzdili vo väčšom progrese v CSku.

Předchozí kvalifikaci jsi vypomáhal Európské CS, jaktože jste tentokrát hráli pod jiným názvem? 

Popravde ani sám neviem, kto dal ten názov. Ja som zistil, ako sa voláme, až keď som sa napojil na server.

Překvapilo tě, že jste uspěli právě až na tento pokus a v tomhle jiném složení?

Neprekvapilo, už v minulej kvalifikácií sme mali postúpiť, no proti BRUTE sme prehrali neskutočné množstvo kôl na to, že sme ako mix hrali strašne pomaly a kolá sme ukončovali na posledné sekundy.

Dokážeš už dopředu říct, jestli si tuhle pětici udržíte a půjdete v ní do HAL3000 MČR Tour? Případně i pokračovali dále?

Do tohto turnaju určite nastúpime v tej istej zostave. Či budeme spolu pokračovať ďalej aj po turnaji, záleží od toho, ako tento turnaj zahráme.

HAL3000 MČR Tour
HAL3000 MČR Tour
: https://www.playzone.cz/cs/turnaje/hal3000-mcr-tour-4-kvalifikace

Jakým způsobem jste se snažili hrát, když nejste tým jako takový? Vedl to někdo, nebo jste si jeli každý to své?

Väčšina z nás má naozaj obrovské množstvo skúseností, takže sme všetky hry hrali z defaultu a podľa toho, ako sa kolo vyvíjalo, sme sa vždy navzájom dohodli, ako to dané kolo ukončíme.

Který zápas v cestě za postup vám dal nejvíce zabrat?

Až do finále nám popravde nedal zabrať žiadny súper a všetkých sme jednoznačne porazili.

A co samotné finále? Nebýt vaší koncovky na Mirage, tak klidně série mohla skončit 2:0. Čím jste to všechno zvrátili?

Na Mirage podľa mňa rozhodol hlavne výkon frediho s AWP za ct stranu. Na Overpasse sme za ct prehrali veľa close kôl čo nás stálo mapu a na inferne sme za CT začali pomalšie, no druhú stranu sme si už bez problémov postrážili a vyhrali sme.

Překvapilo tě do jisté míry, že eSuba Youngsters byli až takto těžkým soupeřem? Ať už týmově, nebo hlavně na Overpassu po individuální stránce.

Osobne ma eSuba Youngsters prekvapili hlavne individuálne. Nečakal som, že na tom budú až tak dobre a myslím si, že ak budú všetci hráči v tomto tíme na sebe poriadne makať, tak majú pred sebou naozaj peknú budúcnosť a držím im palce.

S jakými ambicemi ty osobně půjdeš do hlavního turnaje HAL3000 MČR Tour? Věříte si, že máte na to potrápit?

Moje ambície sú samozrejme postúpiť priamo na MČR, aj keď to bude v mixe nesmierne ťažké proti tímom, ktoré spolu hrajú už niekoľko mesiacov. Ak sa nám to ale nepodarí, tak verím, že minimálne potrápime každého, kto nám príde do cesty.

Štítky: HenkkyG, HAL3000, MČR
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.