Přejít k hlavnímu obsahu

EU Masters Play-In: Do hlavní části postupují oba přemožitelé SINNERS

21. 8. 2020 | 10:50 League of Legends
Vyvrcholení jarního splitu ERL je tady a dočkali jsme se konce play-in části. Do hlavní fáze turnaje nepostupují bohužel česko-slovenští zástupci, ale v baráži se dařilo jejich přemožitelům. Krom GamerLegion, Pompa Team a Intrepid Fox Gaming uzmuli místo v hlavní části také jarní mistři z LDLC OL.
EU Masters play-in
EU Masters play-in

UPDATE #4: Play-In je u konce a do hlavní části turnaje postupují hned tři přemožitelé domácích týmů. Team GamerLegion přehrál španělské G2 Arctic. Přestože Španělé získali jednu hru, Hjarnan a spol. ve zbylých dvou jednoznačně dominovali. Jarní šampioni z LDLC pak dokázali porazit naprosto jednoznačně Riddle Esports, kteří postoupili přes eSubu z druhého místa. Do hlavní skupinové fáze ale postoupili oba přemožitelé týmu SINNERS. V obou sériích měli diváci možnost sledovat velmi rychlé hry, ale v součtu postupují Řekové z Intrepid Fox Gaming a polská výprava, která reprezentovala Pompa Team

Baráž (20. srpna)
Team GamerLegion  Německo2:1 Španělsko G2 Arctic 
LDLC OL  Francie2:0 Dánsko Riddle Esports
Intrepid Fox Gaming  Řecko2:1 Belgie Sector One
Racoon  Itálie0:2 Polsko 7more7 Pompa Team

UPDATE #3: Bohužel ani druhý den nevyšel CZSK zástupcům podle představ. SINNERS podlehli i podruhé těsně Intrepid Fox Gaming, ale ve skupině uhráli alespoň druhé místo díky výhře nad Five Kings. CZC.eSuba i podruhé jasně přehrála portugalské EGN Generation, ale na favorizované Dány a Němce opět nestačili. 

UPDATE #2: První výhru získali i SINNERS a jejich skupina se tedy vyrovnává, jelikož mají všechny celky 1:1! Hodně pomohl i švédská posila na toplane Zvene, který za Mordekaisera dobře vytvářel nátlak na své lince, ale SINNERS hlavně hráli skvěle jako tým a zaslouženě nad litevskými Five Kings zvítězili. 

UPDATE #1: Zatím to nevypadá vůbec špatně, ale přesto zatím z tří her dokázaly české celky uhrát jen jedinou. CZC.eSuba hrála dlouho vyrovnaně proti Riddle Esports a podobný průběh měl i souboj SINNERS proti Intrepid Fox. Zejména SINNERS měli k výhře opravdu blízko, konkrétně možná jen jeden auto-attack do nexusu, ale Řekové se nakonec dokázali zmátořit a vyhráli. První výhru pro CZSK přinesla až eSuba, která proti EGN Esports zahrála výbornou a dominantní hru, díky níž si připsali první výhru ve skupině.

Z Hitpoint Masters postoupily dva nejlepší League of Legends týmy z Česka a Slovenska na evropský pohár European Masters. Nejlepších 28 evropských týmů mimo LEC bude bojovat o pohádkový prize pool 150 tisíc euro a možnost ukázat se pro týmy z nejvyšší úrovně. 

CZC.eSubu čeká ve skupině souboj s britsko-severskými zástupci z týmu Riddle Esports, kde hraje i zkušený midlaner Sencux se zkušenostmi z týmů jako Misfits či Splyce. S druhým jmenovaným týmem se navíc v roce 2016 ukázal i na světovém šampionátu a o jeho zkušenostech tak není pochyb. V týmu navíc figuruje i dvojice Doxy a Maxi, kteří spolu v dresu NIP postoupili před dvěma lety na EU Masters až do velkého finále.

Skupina A Skupina B
1. Francie LDLC OL60 1. Německo Team GamerLegion51
2. Španělsko G2 Arctic33 2. Dánsko Riddle Esports51
3. Srbsko CR4ZY33 3. Česká republika CZC.eSuba 24
4. Nizozemsko LowLandLions06 4. Portugalsko EGN Esports06
 
Skupina C Skupina D
1. Itálie Racoon51 1. Řecko Intrepid Fox42
2. Belgie Sector One42 2. Polsko Pompa Team42
3. Portugalsko SAMCLAN24 3. Česká republika SINNERS 24
4. Litva Iron Wolves15 4. Litva Five Kings24

Ve skupině eSubu navíc čeká i souboj s Team GamerLegion, kterým v jarním splitu dokázali sebrat i jednu hru. Posledním týmem ve skupině eSuby bude ještě tým EGN Esports, který bude papírově vyrovnanějším soupeřem a pokud chce CZC.eSuba postoupit do baráže, musí tento tým nutně porazit.

SINNERS čekají z prvního pohledu o dost vyrovnanější soupeři. Papírově nejsilnější budou polští 7more7 Pompa Team, kteří přichází ze silné Ultraligy v Polsku. Five Kings z baltské ligy a Intrepid Fox Gaming by ale měli být o dost vyrovnanějším soupeřem a SINNERS tak budou mít reálnou šanci z této skupiny postoupit. 

EU Masters