Přejít k hlavnímu obsahu

Evil Geniuses se vrací do LCS díky odkupu místa po Echo Fox

27. 9. 2019 | 01:12 League of Legends
Tým Evil Geniuses se vrací do severoamerické nejvyšší ligy LCS. Tuto skutečnost potvrdila i samotná organizace.
Evil Geniuses
Evil Geniuses

Tým, který je fanouškům LOL Esports známý zejména díky soupisce Wickd, Snoopeh, Froggen, Yellowpete a Krepo, se navrací na scénu. Po velké akvizici týmu NRG v CS:GO se Evil Geniuses uchylují k dalšímu velkému odkupu a návratu do vod hry League of Legends. „Nedokázala bych si představit, že by EG o místo v LCS neusilovalo a jsme rádi, že se nám podařilo spot v lize získat” sdělila ve svém vyjádření pro ESPN ředitelka organizace, Nicole LaPointe Jameson. 

Detaily odkupu místa v LCS nejsou známy, ale lze očekávat, že šlo o podobné částky, jaké byly nabízeny ze strany Kroenke Sports & Entertainment předtím, než prodejní proces převzala do svých rukou samotná společnost Riot Games. Tehdy mělo být místo v lize ceněno na 30,25 milionů dolarů, tedy asi 715 milionů korun

Evil Geniuses

Echo Fox musel své místo v LCS prodat kvůli problémům s jedním z vlastníků akcií organizace, Amitem Raizadou, který se v jednání s jedním z obchodních partnerů dopustil rasistických urážek a navíc i vyhrožování. Echo Fox založila bývalá basketbalová superstar Rick Fox, který tímto způsobem chtěl původně hlavně navázat hlubší vztah se svým synem. Evil Geniuses se do světa League of Legends vrací po 5 letech, jelikož se naposledy v lize objevili na podzim roku 2014. Poté se tým přeměnil na Winterfox a ten brzy poté z ligy vypadl.