Přejít k hlavnímu obsahu

Fadee Gaming vstupuje na CS:GO scénu. Podaří se mu navázat na úspěchy z jiných her?

26. 2. 2021 | 20:50 Counter-Strike 2
Česká organizace Fadee Gaming má ve své sbírce zlatou medaili z MČR 2019 v Rainbow Six Siege a stříbro z MČR 2020 v PUBG. V letošním roce se herní organizace eshopu Fadee rozhodla vstoupit na pole další hry, konkrétně CS:GO.
Fadee Gaming
Fadee Gaming
Zdroj: Fadee Gaming

Fadee Gaming nepatří mezi giganty domácí scény, cenné kovy z vrcholů posledních dvou sezón v různých hrách ale hovoří, že vybírat své sekce umějí na výbornou, a musí se tak s nimi počítat. Do vod CS:GO však vstupují akvizicí týmu, od kterého se zřejmě nebude příliš očekávat. Nejznámějšími hráči akvizice Fadee Gaming jsou Roman 'Asccorr' Svitek a Matúš 'Fours' Kováč, kteří společně loni bojovali na Mistrovství Slovenska. Z tehdejší sestavy se stala první sekce nové organizace ANDROMEDA, právě tahle dvojice ale s týmem nepokračovala. Asccorr si jinak zahrál za Vikingekrig Esports a v 2. Tipsport COOL lize se krátce mihl u Gifted Gaming.

Sestavu Fadee Gaming poté doplňují tři hráči, pro které půjde o velkou šanci prorazit. Jakub 'Foggy' Brna, Vladimír 'Lefi' Leško ani Matúš 'MatyOff' Janeba zatím nepůsobili v žádném větším domácím týmu, o motivaci tak budou mít jistě postaráno. Celá pětice už spolu hrála jako RELAXKAKTUS a pod tímto názvem se zúčastnila také úvodních dvou kvalifikací na HAL3000 MČR Tour. V prvním turnaji narazili na 1dayheroes a BloodyDevils, v tom druhém je zastavil následný vítěz kvalifikace NecroRaisers poměrem 10:16. Tato sobota hostí třetí kvalifikační klání a Fadee Gaming zde nebudou chybět. Asccorr a spol. si tak právě zde odbudou premiéru ve Fadee.

Složení CS:GO sestavy Fadee Gaming:

 Slovensko Roman 'Asccorr' Svitek
 Slovensko Matúš 'Fours' Kováč
 Slovensko Jakub 'Foggy' Brna
 Slovensko Vladimír 'Lefi' Leško
 Slovensko Matúš 'MatyOff' Janeba

O několik dní dříve Fadee Gaming na svých sociálních sítích oznámili, že v letošním roce budou podporovat hned tři sekce. Podle teaseru se jmény to vypadá, že vedle CS:GO nadále zůstanou u PUBG a Rainbow Six Siege.

Zdroj: @fadeegaming
Štítky: Fadee Gaming
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.