Přejít k hlavnímu obsahu

Faeli o Samsung Midseasonu: Můj line-up byl postaven tak, aby porážel většinu hráčů

26. 8. 2020 | 16:35 Hearthstone
Oldřich "Faeli" Mahdal, to je osoba, kterou ve světě Hearthstone, a především na domácí scéně, rozhodně není třeba představovat. Úřadujícího mistra ČR můžeme vidět na každém turnaji, který stojí za povšimnutí, a nejinak tomu bylo i na víkendovém Samsung Midseason, kde s přehledem vybojoval druhé místo.
Faeli
Faeli

Ahoj, tak Samsung Midseason turnaj máš úspěšně za sebou. Jak se po něm cítíš?

Ahoj, především jsem rád, že oproti minulému roku se Midseason turnaj značně změnil a opravdu bylo o co bojovat. Samozřejmě jsem taky rád, že se dařilo oběma zástupcům Entropiqu.

Místo na MČR sice máš, na úplný triumf jsi už nedosáhl. Celkově jsi totiž skončil až na druhém místě. Co podle tebe za prohrou ve finále stalo?

Můj line-up byl postaven tak, aby porážel většinu hráčů, ale nebyl zrovna ideální proti tomu Mattyho, který navíc hrál velmi dobře.

V podobné pozici jsi byl i na Sklizni, s tím rozdílem, že druhé místo tam postup neznamenalo. Myslíš, že se tento fakt promítl v tvé cestě Samsung MS turnajem?

Absolutně ne, všechny turnaje hraju jak nejlíp jde. Navíc s ohledem na pozici v MČR bodování jsem ani před turnajem nepochyboval, že se na samotné MČR kvalifikuju.

Ať tak, či onak, místo na MČR je doma. Máš v plánu ještě během sezóny sbírat body, nebo už budeš jen trénovat?

Asi to bude znít zvláštně, ale já se vlastně o sbírání bodů ani moc nesnažil, protože pravidelné nightcupy hraju jako trénink a zároveň se u nich bavíme se streamem. K tomu přibývají body z ladderu, který zase hraju kvůli Masters Tourům.

Odbočme teď na chvíli, co říkáš na novou expanzi?

Velmi příjemně mě překvapila použitelnost všech class v aktuální metě, takže expanzi hodnotím pozitivně. Pořád jsou některé prvky, které bych změnil, ale aktuální meta se mi hodně líbí.

A co na nerfy jí následující? Potřebují dle tebe ještě nějaké karty změnu?

Poslední nerfy neměly téměř žádný dopad na sílu daných balíčků, takže vlastně jen pokračujeme ve stejné metě. Právě tyhle nerfy nám i trochu ukázaly, jak těžké je nerfnout konkrétní class, protože power level karet je obecně dost vysoko a snadno se najde náhrada.

Tak díky za rozhovor, máš nějaký vzkaz na závěr!

Díky moc všem, kteří fandili v chatu a doufám, že si užili pěkný Hearthstone. Budu rád když se zastavíte u mě na streamu, který teď běží téměř denně, díky!

MČR mobile 2020
Šéfredaktorka PLAYzone. Hrami žije od malička a její srdcovkou vždy byl StarCraft, jemuž se věnovala kompetitivně, a World of Warcraft.